Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για έξοδο ανέργων στην σύνταξη

Ευνοϊκή ρύθμιση ώστε μακροχρόνια άνεργοι που είναι κοντά στην συνταξιοδότηση προκειμένου να μπορούν να βγουν στην σύνταξη προανήγγειλε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.
Ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Βημα fm αναφέρθηκε στο θέμα της υποχρέωσης των 100 ενσήμων την τελευταία 5ετία, ώστε να λάβει κάποιος σύνταξη και είπε ότι αυτό θα αλλάξει, ώστε να μπορούν οι μακροχρόνια άνεργοι να λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η εγγυημένη κρατική χρηματοδότηση προς τα ταμεία, στο πρότυπο της τριμερούς ασφάλισης, καθώς και η δημιουργία ενός ταμείου εθνικού πλούτου που θα δημιουργηθεί από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας, με τρόπο επωφελή και όχι δια της λογικής του ξεπουλήματος.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να θίξει θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ή τα δικαιώματα συνταξιοδότησης για τις μητέρες ανηλίκων. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το πού θα βρεθούν τα λεφτά ώστε να μη θιγούν οι ασφαλισμένοι, απάντησε από την υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης και την απόρριψη των πολιτικών λιτότητας, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης όπως πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης, τα λεφτά θα βρεθούν από τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που προωθεί η κυβέρνηση. Από τη ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη προσδοκώνται έσοδα 1,46 δισ. ευρώ φέτος.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: