Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Εφ.Α. Πέλλας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2015 - "Βαδίζοντας από την πόλη του σήμερα, στην πόλη του χθες"

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης με τίτλο “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” της Διεύθυνσης Μουσείων, του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Πέλλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Βαρόσι», τον Σύλλογο Προστασίας Υδρολογικού Συστήματος Εδεσσαίου ποταμού «νεοSOS» και με την υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 05-06-2015, ώρα 09:00-11:00 και 11:00-13:00 και το Σάββατο, 06-06-2015, ώρα 09:00, στον αρχαιολογικό χώρο Λόγγου Έδεσσας και τη συνοικία Βαρόσι, τη δράση με τίτλο «Βαδίζοντας από την πόλη του σήμερα στην πόλη του χθες».
Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα, περίπατο και ξενάγηση για μαθητές την Παρασκευή και ξενάγηση σε ενήλικες το Σάββατο, συνδυασμένη με ηλεκτρονική παρουσίαση σχετικά με τα μνημεία της πόλης.
Η δράση περιλαμβάνει περίπατο και ξενάγηση στους βυζαντινούς ναούς της Κοίμησης της Θεοτόκου και των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη συνοικία Βαρόσι και στον αρχαιολογικό χώρο Λόγγου Έδεσσας, όπου βρίσκεται η πόλη των παλαιοχριστιανικών, ρωμαϊκών και ελληνιστικών χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: