Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Το τέλειο παράδειγμα των επιδοτούμενων σκλάβων

Πρόκειται για το τέλειο παράδειγμα. 122 εκατομμύρια ευρώ σε πρόγραμμα για ανέργους από τα οποία το 75% θα πήγαινε στον εργολάβο (εντός και εκτός εισαγωγικών), στους παρόχους δηλαδή κατάρτισης και μόλις το 25% στους ανέργους. Από τους οποίους ανέργους, το 62% θα δούλευε αποκλειστικά στον κατασκευαστικό τομέα (γι αυτό και ο εργολάβος είναι και εκτός εισαγωγικών.) Χωρίς καν ο συγκεκριμένος κλάδος, ο τεχνικός να προβλέπεται στην προκήρυξη!
Είναι το τέλειο παράδειγμα του πάρτι που συνέχιζαν αδιάκοπα και μετά την επιβολή των μνημονίων. Με τις ευλογίες των δανειστών που παρά το πάθος τους για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τον εκμηδενισμό του κατώτατου μισθού και του επιδόματος ανεργίας, την αύξηση του ΦΠΑ στα βασικά τύπου ρεύμα, δεν ίδρωνε το αυτί τους από τα δισ. που χρωστούσαν τα "μεγάλα" κανάλια, το σκάνδαλο των εθνικών εργολάβων, τη νόμιμη φοροαπαλλαγή του πλούτου ή το σκάνδαλο των προγραμμάτων voucher.
Το τέλειο παράδειγμα του τι ήταν τελικά το μνημόνιο. Όχι, δεν ήταν το "φτάνει πια" των Ευρωπαίων στους χαραμοφάηδες Έλληνες, ούτε το "φτάνει πια" των κομμάτων του παλιού δικομματισμού στο διεφθαρμένο ελληνικό δημόσιο. Ήταν η απάντηση των πλούσιων στην κρίση. Όταν η πίτα δεν αρκούσε πια για όλους, κόψανε τα ψίχουλα από τους πολλούς, για να την κρατήσουν ολόκληρη και τα σκυλιά τους χορτάτα.
Είναι το τέλειο παράδειγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί γι' αυτό κατά πρώτον εκλέχτηκε: για να βάλει πάτο στο βαρέλι. Το υπουργείο Εργασίας έκοψε το πρόγραμμα επιδοτούμενης σκλαβιάς προς όφελος των εθνικών εργολάβων, δημοσιοποίησε το θέμα παραθέτοντας τα στοιχεία και προανήγγειλε την επαναπροκήρυξή του εντός διμήνου προς πραγματικό όφελος των ανέργων.
Θέλουμε, χρειαζόμαστε και άλλες τέτοιες ανακοινώσεις και ενέργειες. Πρέπει να μάθει όλη η κοινωνία τι βρήκαν οι νέοι ένοικοι των υπουργείων. Έχει σημασία το γενικευμένο "κλέφτες" να γίνει συγκεκριμένο, ο εχθρός να πάρει σάρκα και η διαφθορά οστά. Ο αντίπαλος έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του. Το αδιανόητο γραφειοκρατικό μηχανισμό που έχουν στήσει με "μεράκι", επιμονή και υπομονή τόσα χρόνια. Παράθυρα και πόρτες στη δαιδαλώδη νομοθεσία την οποία παίζουν στα δάχτυλα. Μηχανισμούς μέσα στη δικαστική εξουσία που βάζουν πλάτη κάθε φορά που την χρειάζονται, ανθρώπους σε κάθε θέση κλειδί εντός δημόσιας διοίκησης. Και οι τράπεζες δικές τους είναι και οι δανειστές δικοί τους.
Αλλά στο χάος από κάπου πρέπει να ξεκινάς. Γιατί να μην βγούνε ένας ένας οι υπουργοί με συνεντεύξεις Τύπου και να περιγράψουν τι παρέλαβαν; Σε τι συνίσταται η καμένη γη και σε τι συγκεκριμένο το πάρτι όσων τα έτρωγαν όλοι μαζί; Η δημοσιοποίηση θα βοηθήσει στον άνισο αγώνα, θα εμπεδώσει τις υγιείς σχέσεις με την κοινωνία καθώς θα είναι μια ακόμα σφραγίδα ότι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, οι κυβερνώντες είναι από τη μεριά της, μοιράζονται τις αγωνίες της.
Είναι πράγματι πολύ δύσκολο το έργο του ΣΥΡΙΖΑ -ούτε μηχανισμό να εισπράξει φόρους δεν έχει το όμορφο κράτος όπως αγγελικά πλασμένο το φτιάξανε. Ας αρχίσουμε λοιπόν από απλά, πλην τέλεια παραδείγματα. 

Σφέτσα Δάφνη 
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: