Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Σήμερα Πέμπτη 12 Νοέμβριου 2015 όλοι οι φορείς του δήμου Γιαννιτσών ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για γενική απεργία διαπιστώνοντας
Ότι :
Η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις της αποδέχτηκε να συνεχίσει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που οδηγούν στην ολοκληρωτική κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών και συνταξιοδοτικών παροχών, περικόπτοντας ακόμη και τα  όποια θετικά μέτρα πάρθηκαν για την προστασία των πιο αδύναμων.
Ότι :
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, για μια ακόμη φορά, έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έπειτα από έξι χρόνια συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει «όρθιο».

Αντιδρούμε ! Απεργούμε !Διαδηλώνουμε!

Σήμερα 12 του Νοέμβρη Απεργούμε για να δώσουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες  οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους.

Θέλουν ζωή ανθρώπινη, εργασία με δικαιώματα και μισθούς για να μπορούν να ζήσουν. Θέλουν κοινωνικές παροχές γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Θέλουν αξιοπρεπείς συντάξεις και απαιτούν διαφάνεια στη δημόσια ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, δημοκρατία και αξιοπρέπεια

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας. Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του. Αποκατάσταση, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI). Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητάς τους

-Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής  αυθαιρεσίας.

-Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και  ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του  συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του  συνόλου των όρων τους.

-Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, του δανεισμού εργαζομένων, των εργολαβικών εργαζόμενων και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

-Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

-Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του  lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

-Όχι στις ομαδικές απολύσεις! Όχι στην  κατάργηση της Απεργίας!

-Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Γενναία αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διεύρυνση του χρόνου χορήγησής του.

-Όχι στη φορολεηλασία! Δίκαιο φορολογικό σύστημα. -Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων , των αγροτών , των  μισθωτών και συνταξιούχων

-Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιώνκαι στην εκχώρηση του δημοσίου πλούτου  της χώρας μας στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

-Όχι στην υποβάθμιση και συνεχή υποχρηματοδότηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

-Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και ξένων κερδοσκοπικών ομίλων!   Άμεση απόσυρση του νέου κώδικα πολίτικης δικονομίας και επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος

-Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

-Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.

-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη. -Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.

-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου

-Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων

-Διαγραφή του χρέους.

-Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Άσυλο, στέγη και ασφαλή διέλευση των προσφύγων.

Ειδικότερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ :
  • παραμονή στο 13% της φορολόγησης των αγροτών χωρίς  προκαταβολή  φόρου
  • αφορολόγητο 12000ευρω διατήρηση του  αφορολόγητου των ενισχύσεων και αποζημιώσεων
  • καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές
  • εξυγίανση του ΟΓΑ από ξένες προς αυτών υποχρεώσεις
  • άμεσα να προχώρηση  αγροτική μεταρρύθμιση και παραγωγική ανασυγκρότηση του κλάδου
Απέναντι σ’ αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές, απέναντι στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση, δεν θα μένουμε απαθείς, δεν θα μένουμε με σταυρωμένα  τα χέρια .

Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας ,απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, απέναντι στους άνεργους,  να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, την μάχη των μαχών και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!


Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων που οδηγούν στην εξαθλίωση των Ελληνικό Λαό 


ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΔΕΔΥ -  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ -  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ -  Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ -ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ  ΕΦΕΕΠ - ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ   ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΈΔΕΣΣΑΣ, ΣΚΥΔΡΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: