Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12/11/2015

Συνάδελφοι,…………
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αγρότες οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τα ΑΜΕΑ ,…..είμαστε και πάλι εδώ, στους δρόμους του αγώνα και της απεργίας γιατί καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει «όρθιο».

Η κυβέρνηση  αθετώντας τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις της αποδέχτηκε να συνεχίσει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης,

Και αυτή, στο όνομα της διάσωσης της χώρας, έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει με τη μορφή των κατεπείγοντων νομοσχεδίων, ένα σκληρό αντιλαϊκό πρόγραμμα, ένα νέο 3ο Μνημόνιο, το οποίο και αυτό όπως τα άλλα είναι αδιέξοδο και καταστροφικό για τη χώρα, την οικονομία, τους εργαζόμενους και το λαό. 

Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης αυτής πολιτικής του 3ου μνημόνιου είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία.

Η νέα φορολεηλασία που ξεκίνησε με την αύξηση του ΦΠΑ, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση του αφορολόγητου στο πετρέλαιο για τους αγρότες, τη προφορολόγηση των αγροτών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, στο όνομα του κυνηγιού των ισοδυνάμων και της πειθαρχίας στην πολιτική των δανειστών(!), θα οδηγήσουν στην ολοκληρωτική εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων στη χώρα μας.
 Η κυβέρνηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, φρόντισε με το να  ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και να αυξήσει το δημόσιο χρέος, να παραδώσει τις διοικήσεις τους στους ιδιώτες και τον πλήρη έλεγχό τους στους δανειστές, και τώρα έρχεται να πληρώσει «ο λαός το μάρμαρο» που θα είναι οι πλειστηριασμοί ακόμη και της πρώτης κατοικίας και η εκχώρηση των «κόκκινων» δανείων στους διεθνείς κερδοσκόπους για να τα εισπράξουν. Θα ζήσουμε και εμείς σκηνές Ισπανίας όπου οι δυνάμεις καταστολείς και των ΜΑΤ πέταγαν στο δρόμο τους ιδιοκτήτες τους; 
Ο νέος Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι και τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από την 1-1-2016, παρά το γεγονός ότι σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας έχει αντιταχθεί σε βασικές διατάξεις του, έρχεται να ολοκληρώσει το έργο της καταστροφής γιατί πλέων  καταργούνται προνόμια εργαζομένων και δημοσίου κατά τους πλειστηριασμούς , υπέρ των τραπεζών
Το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, του ΟΣΕ και της ΔΕΗ και άλλων δημοσίων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα θα ενταθούν την επόμενη περίοδο, για να αποπληρώνεται ένα άδικο, ταξικό και παράνομο χρέος. 
Το δικό μας χρέος είναι να τους σταματήσουμε!

Οι συντάξεις πετσοκόβονται και μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα, ενώ η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και του χρόνου ασφάλισης έχουν ως αποτέλεσμα κανένας εργαζόμενος στο μέλλον να μη συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης!
Με τη σχεδιαζόμενη ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» δίνεται το τελικό χτύπημα και ανατρέπεται πλήρως ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ με την ολοκληρωτική απόσυρση της συμμετοχής του κράτους ανοίγει ο δρόμος για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Προγραμματίζεται κατάργηση των επικουρικών και νέα μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, που θα αφορά και τους ήδη συνταξιούχους.
Και το χειρότερο είναι ότι οι περικοπές θα αφορούν και τις συντάξεις κάτω των 1.000€!!!
Δεν πρέπει να περάσει. Με τον αγώνα μας μπορούμε να το αποτρέψουμε, όπως το κάναμε τα τελευταία 25 χρόνια.
  
Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης αυτής πολιτικής και του 3ου μνημόνιου είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία.

Η κατάργηση των ΣΣΕ,
η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων,
η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
και η διατήρηση της ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά γενικεύονται.

Την ίδια ώρα οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας κατά 70% διαμορφώνονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας,
ο κατώτατος μισθός δεν επανήλθε στα 751€,
πάνω από ένα (1) εκατομμύριο συνάδελφοί μας παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως 12 μήνες,
η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία γίνεται καθεστώς,  ενώ οι κλαδικές συμβάσεις αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Η ανεργία, η φτώχεια και η κοινωνική περιθωριοποίηση αυξάνονται διαρκώς.

Ότι είχε απομείνει όρθιο στην οικονομία διαλύεται  ενώ την ίδια ώρα τα σχέδια παραγωγικής ανασυ­γκρότησης παραμένουν ανενεργά και μόνο στη «σφαίρα φαντασίας» της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, παρασύροντας την ανεργία σε νέα πρωτοφανή επίπεδα και δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία. η απαξίωση των νοσοκομείων, της δημόσιας εκπαίδευσης και της πρόνοιας από την έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού, θα οδηγήσει σε νέα έκρηξη της ανεργίας, σε περικοπή και νέα υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα και σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων στους εργαζόμενους

Οι κυρίαρχες  νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της ΕΕ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου επιβάλουν  τους επαχθείς όρους τους.
Βρισκόμαστε μπροστά στις νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την Κυβέρνηση του ρόλου του διαχειριστή των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται δήθεν για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Μένει σε εμάς, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, τους συνταξιούχους, ……………………………………………………….τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας. Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του. Αποκατάσταση, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI). Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητάς τους

-Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής  αυθαιρεσίας.

-Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και  ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του  συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του  συνόλου των όρων τους.

-Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, του δανεισμού εργαζομένων, των εργολαβικών εργαζόμενων και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

-Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

-Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του  lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
 
-Όχι στις ομαδικές απολύσεις! Όχι στην  κατάργηση της Απεργίας!

-Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Γενναία αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διεύρυνση του χρόνου χορήγησής του.

-Όχι στη φορολεηλασία! Δίκαιο φορολογικό σύστημα. 

-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, των αγροτών, των  μισθωτών και συνταξιούχων.
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

-Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών και στην εκχώρηση του δημοσίου πλούτου  της χώρας μας στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο. 

-Όχι στην υποβάθμιση και συνεχή υποχρηματοδότηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

-Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και ξένων κερδοσκοπικών ομίλων!   Άμεση απόσυρση του νέου κώδικα πολίτικης δικονομίας και επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη. -Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
-Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
-Διαγραφή του χρέους.
-Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Άσυλο, στέγη και ασφαλή διέλευση των προσφύγων.
Ειδικότερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ:
  • παραμονή στο 13% της φορολόγησης των αγροτών χωρίς  προκαταβολή  φόρου
  • αφορολόγητο 12000ευρω διατήρηση του  αφορολόγητου των ενισχύσεων και αποζημιώσεων
  • καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές
  • εξυγίανση του ογα από ξένες προς αυτών υποχρεώσεις
  • άμεσα να προχώρηση  αγροτική μεταρρύθμιση και παραγωγική ανασυγκρότηση του κλάδου 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, με προκρούστεια προαπαιτούμενα, με μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, με νομοθετήματα που καταργούν κάθε εργασιακή παροχή και κοινωνική ασφάλεια. 
-------------------------------------------------------------------------- 
Απέναντι σ’αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές, απέναντι στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα .
Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας ,απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες , έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, απέναντι στους άνεργους ,  να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, την μάχη των μαχών και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Αυτή τη κρίσιμη στιγμή , ΟΛΟΙ μαζί,  καλούμαστε ν’ ανατρέψουμε τις σχεδιαζόμενες αντιασφαλιστικές κι αντικοινωνικές ρυθμίσεις, που θα μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική και τις συντάξεις σε φιλοδώρημα.

Το κάναμε στο παρελθόν με τον αντιασφαλιστικό «Νόμο Σιούφα» .
Το κάναμε στο παρελθόν με το «ασφαλιστικό» Γιαννίτση.
Το κάναμε και στο πρόσφατο παρελθόν με τις μεγάλες κινητοποιήσεις μας ενάντια στα μνημόνια και τις απορρυθμίσεις των εργασιακών και συλλογικών μας δικαιωμάτων

Θα το κάνουμε και τώρα.

Η σημερινή απεργία  θα  δώσει το  μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους.
Θέλουν ζωή ανθρώπινη, εργασία με δικαιώματα και μισθούς για να μπορούν να ζήσουν. Θέλουν κοινωνικές παροχές γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Θέλουν αξιοπρεπείς συντάξεις και απαιτούν διαφάνεια στη δημόσια ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, δημοκρατία και αξιοπρέπεια!
Φτάνουν πια τα πέντε χρόνια της συνεχούς λιτότητας και των μειώσεων των μισθών.
Εργαζόμενοι,   άνεργοι ,συνταξιούχοι

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα !
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε  να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ αρκεί να το πιστέψουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: