Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Σε άλλη εποχή βρέθηκε νοερά το κοινό στο Πνευματικό Κέντρο στα Γιαννιτσά

Έκφραση αγάπης και ελεημοσύνης απετέλεσε η Μουσικοχορευτικ Εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στο Πνευματικ Κέντρο Γιαννιτσών με πρωτοβουλία της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και σε συνεργασία με τον ερό Ναο Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Επίσης, συμμετείχαν τα χορευτικ τμήματα του Ε.Ο. Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ», του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών όπως και τμήμα των χορευτικών ομάδων του Ιερού Ναου Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Η κίνηση αυτ είχε σκοπ την ενίσχυση του Γεύματος Αγάπης, το οποίο λειτουργεί στην πόλη των Γιαννιτσών απ το 2003 και ποτελεί μια ουσιαστικ παρέμβαση της Εκκλησίας, ώστε κάθε συμπολίτης μας που έχει ανάγκη να βοηθηθεί. 
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρ στην παραπάνω εκδήλωση, κατακλύζοντας ασφυκτικ την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. 
Η χαρά και ο αυθορμητισμός των συνολικά 76 ατόμων επί σκηνής (χορωδοί, μουσικοί, χορευτές), η ζωντάνια και οι γνωστς μελωδίες σε συνδυασμ με τν πληθώρα των κοστουμιών και σκηνικών, μετέτρεψαν τη σκηνή σε πανηγύρι άλλης εποχής μεταδίδοντας αυτά τα συναισθήματα στο ένθερμο κοινό. 
Στην παραπάνω εκδήλωση συμμετείχε και η γνωστ τραγουδίστρια Λιζέτα Καλημέρη, η οποία ερμήνευσε παραδοσιακ και ρεμπέτικα τραγούδια. Μαζί της συμμετείχαν εκλεκτο μουσικοί: Η Σοφία Νάτσιου (στιχουργς-συνθέτρια) στο λαούτο, ο Γιάννης Τσέπας στο βιολί, η Αννα Βέργου στα κρουστά, ο Στέλιος Σωτηριάδης στο κλαρίνο, ο Θανάσης Κάππας στο κανονάκι, ο Ηλίας Καραμπατζάκης στο ούτι, ο Θανάσης Ελευθεράκος και ο Ιωακεμ Χατζηδήμου στο μπουζούκι, ο Γιώργος Δόντσιος και ο Άγγελος Δημητριάδης στην Κιθάρα, ο Παναγιώτης Καλιωτάκης στα πλήκτρα και ο Στέφανος Καλιωτάκης, εμπνευστής της παράστασης αυτής, στο ακορντεν και στη διεύθυνση της ορχήστρας και της χορωδίας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης τον είχε ο Βασίλης Τραούδας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: