Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Δηλώσεις της αντιπολίτευσης για τα «κόκκινα δάνεια»

Δριμεία κριτική από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τη συμφωνία της κυβέρνησης στο θέμα των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Ανακοίνωση ΝΔ για κόκκινα δάνεια 
«Τον Ιανουάριο, ο κ. Τσίπρας εξαπατούσε τους πολίτες, λέγοντας «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Τον Σεπτέμβριο, εξαπατούσε δεύτερη φορά τους πολίτες λέγοντας πως «δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας». Σήμερα, ο κ. Τσίπρας βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά τη ΝΔ, «η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται και ο μύθος της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς καταρρέει», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για κόκκινα δάνεια 
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αφού επεσήμανε  ότι «τα σπίτια των ανθρώπων, η πρώτη κατοικία για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, παύει να προστατεύεται», σημείωσε πως «αυτή δεν είναι Αριστερά, αυτή είναι μια κυβέρνηση συμβιβασμένη, αναποτελεσματική, που δέχεται άνευ όρων ό,τι της ζητείται».
Ανακοίνωση από το Ποτάμι για τα κόκκινα δάνεια 
Από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» φτάσαμε το δίκτυ ασφαλείας στα κόκκινα δάνεια να είναι πολύ περιορισμένο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, ασκώντας με τη σειρά του κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τους δανειστές.
«Από την προστασία όλων, ακόμη κι εκείνων που μπορούσαν να πληρώσουν, περάσαμε στην προστασία πολύ λίγων. Από το ένα άκρο στο άλλο. Ο λαϊκισμός κοστίζει ακριβά γι' άλλη μία φορά.
Για μία ακόμη φορά τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πληρώσουν οι πολίτες. Η φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών μέχρι το τέλος του 2015 δεν έχει προηγούμενο στην πενταετή ιστορία των Μνημονίων στη χώρα μας.
Η αίσθηση εγκλωβισμού και αδιεξόδου κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία μετά την πασιφανή ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί ακόμη και τα στοιχειώδη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Ποταμιού. 

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: