Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

«Τα Γουρουνάκια Κουμπαράδες» του Ευγένιου Τριβιζά

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα Γουρουνάκια Κουμπαράδες», στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, με δύο παραστάσεις στις 10.00 το πρωί.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, εικαστικά- κοστούμια Πένης Ντάνη, χορογραφίες Αναστασίας Θεοφανίδου, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Διαμαντίδου, Στέλιος Καλλιστράτης, Στέφανος Πίττας, Έλλη Σαρρή, Αθηνά Συκιώτη, Χρήστος Τσαβλίδης.
Τα «Γουρουνάκια κουμπαράδες» πίσω από τον φαινομενικά αθώο τίτλο τους κρύβουν αλήθειες καθοριστικές για τη διάπλαση των αθώων παιδικών συνειδήσεων. Είναι μια διαχρονική και ταυτόχρονα εξαιρετικά επίκαιρη αλληγορία για τη δύναμη της φιλίας και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η απληστία του χρήματος. Αν η φιλία στερέψει, αν το χρήμα κυριαρχήσει, η απληστία θα εξαπλωθεί σαν φονικός ιός στις καρδιές των ανθρώπων.
Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας πολυβραβευμένος σύγχρονος παραμυθάς, γνήσιος απόγονος του Αριστοφάνη και του Αισώπου, που επιμένει σε πείσμα των καιρών να σμιλεύει τις παιδικές ψυχές με διδάγματα των μύθων και τα ονείρατα των παραμυθιών. Τα βιβλία του, τρυφερές ασπίδες προστασίας για κάθε παιδική ψυχή, χρωματίζουν την ελπίδα μας για ένα ανθρώπινο, δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο. Και είναι αλήθεια πως όταν μπορείς να εμπνέεις την ελπίδα, τότε η προσφορά σου είναι μεγαλειώδης.
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 5 ευρώ.
Ισχύουν και τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: