Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Πιο φτωχός ο «Άγιος Βασίλης» φέτος

Ο «Άγιος Βασίλης» δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρος φέτος αφού σε ολόκληρη την Ευρώπη οι πολίτες αναμένεται να ξοδέψουν πολύ λιγότερα χρήματα κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Σύμφωνα με την έρευνα της Delloitte για το 2015 στην οποία παρουσιάζονται οι αγοραστικές τάσεις των ευρωπαίων καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, οι Ευρωπαίοι πολίτες αναμένεται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 513 ευρώ, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες θα ξοδέψουν 402 ευρώ. Ο ελληνικός προϋπολογισμός για τα Χριστούγεννα είναι μειωμένος κατά 8,6% σε σχέση με το 2014.
πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες δηλώνουν ότι θα ξοδέψουν αυτόν τον προϋπολογισμό σε φαγητό (168 ευρώ), δώρα (154 ευρώ) και σε κοινωνικές δραστηριότητες (80 ευρώ). Σχετικά με τον καταμερισμό των δώρων των Ελλήνων, ένα 60% του προϋπολογισμού αναμένεται να διατεθεί σε δώρα εντός της οικογένειας (26% στα παιδιά τους, 18% για τον/τη σύντροφό τους και 16% για τον εαυτό τους), ενώ 36% του προϋπολογισμού αναμένεται να διατεθεί σε δώρα προς άλλους ενηλίκους (21%) και άλλα παιδιά (15%). Ένα 3% αναμένεται να διατεθεί σε φιλανθρωπικές δωρεές.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: