Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Με ελικόπτερο επιθεώρησε τους ψεκασμούς των κουνουπιών ο ΠΚΜ Απόστολος Τζιτζικώστας

Επίβλεψη και επιθεώρηση των έργων αεροψεκασμού και της πορείας υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε πτήση με το ειδικό ψεκαστικό ελικόπτερο στις περιοχές όπου γίνονται αεροψεκασμοί στον κάμπο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στους ορυζώνες, ενώ ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία.
«Ήρθα σήμερα για να διαπιστώσω την πρόοδο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, καθώς φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε την υλοποίησή του νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Από τον προηγούμενο Απρίλιο, συνεργεία της Περιφέρειας πραγματοποιούν επίγειους και εναέριους ψεκασμούς και θα συνεχίσουν όλη τη θερινή περίοδο, με την ίδια ένταση», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, επισήμανε πως «η κατάσταση με τα κουνούπια είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κάτι που δείχνει την ετοιμότητα που είχαμε ως Περιφέρεια σχετικά με την έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης».
Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» την κατάσταση φέτος, εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας, κάτι που επισήμαναν και οι υπεύθυνοι της υλοποίησης των ψεκασμών, ενώ τόνισε ότι φέτος γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να κρατηθεί και η όχληση των πολιτών από τα κουνούπια σε χαμηλά επίπεδα.
«Η μάχη που δίνουμε σίγουρα δεν είναι εύκολη. Επισημαίνω πως η καταπολέμηση των κουνουπιών γίνεται πρωτίστως για να μην έχουμε προβλήματα δημόσιας υγείας, ειδικά από κουνούπια – φορείς μολυσματικών ασθενειών. Αυτό το στόχο τον έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα και ελπίζουμε ότι με τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος θα διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο μέχρι το τέλος της περιόδου. Σίγουρα μας ενδιαφέρει να πετύχουμε και χαμηλή όχληση των πολιτών (τσιμπήματα από τα κουνούπια), αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι αφενός δεν μπορεί να εξαλειφθεί το φαινόμενο, αφετέρου ότι καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια, με ελάχιστα κονδύλια για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Σε ό,τι με αφορά έδωσα γι’ ακόμη μια φορά εντολή στους υπεύθυνους του προγράμματος καταπολέμησης και σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για συνεχείς δράσεις αντιμετώπισης των κουνουπιών, χωρίς την παραμικρή διακοπή σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Παρόντες στη σημερινή επιθεώρηση ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Γερακίνα Μπισμπινά, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του αναδόχου του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: