Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Μητσοτάκης: «Νόμος και τάξη» όταν έρθουμε στην κυβέρνηση

«Ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν όταν έρθουμε στην κυβέρνηση».
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως οι πολίτες σήμερα είναι όμηροι ομάδων των «γνωστών - αγνώστων», ο οποίοι, όπως είπε, «λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης - εξακολουθούν να "αλωνίζουν" στο κέντρο της Αθήνας».
Επίσης έκανε λόγο για διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, που «δεν έχουν την πολιτική στήριξη», για «συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας», για «πολίτες σε ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, που κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια και οι περιουσίες τους».
Όπως είπε «ο νόμος και η τάξη» είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ και «όταν έρθει στην κυβέρνηση ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα»
Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που έγιναν στο πλαίσιο επίσκεψής του στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο επισήμανε:
«O κ. Μητσοτάκης δεν είχε το ηθικό σθένος να αναγνωρίσει τις επιτυχίες, που έχει η Ελληνική Αστυνομία κατά το τελευταίο διάστημα. Επιλέγει να αντιμετωπίσει με μικρόψυχη και μικροπολιτική αντίληψη την πραγματικότητα.
Πέρα από τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις τις οποίες κατά κόρον διακινούσε και διακινεί στο όνομα της δήθεν "τάξης και ασφάλειας", το κόμμα του κ. Μητσοτάκη είναι αυτό που αδιαφορούσε για την πραγματική ασφάλεια των πολιτών, παρά μόνο συσσώρευε προβλήματα σε γειτονιές της Αθήνας.
Ακόμη και σήμερα, δεν έχει την ικανότητα να επανεξετάσει βασικές αρχές σύγχρονης αντίληψης υπό τις οποίες λειτουργούν οι αστυνομικές υπηρεσίες προηγμένων χωρών, αλλά επιλέγει να σέρνεται πίσω από παρακμιακές και ξεπερασμένες αντιλήψεις των αποστράτων της Συγγρού. Μόλις τώρα διαπίστωσε ότι τα οχήματα της αστυνομίας είναι πεπαλαιωμένα!».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: