Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

«Η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς το Grexit»

Σε πολιτική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. προχώρησε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε, λέγοντας πως «δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους» και «μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού». Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., εκτίμησε ότι η «Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς το Grexit».
Σχολιάζοντας τα περί «σχεδίου Βαρουφάκη-Γκαλμπρέιθ», ο Παν. Λαφαζάνης ανέφερε πως δεν υπήρχε κανένα Plan B παρά «ένα ξεχείλωμα των διαπραγματεύσεων το οποίο είχε πάρα πολύ δυσμενείς και αρνητικές παρενέργειες για τη χώρα».
Στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Liberal», ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, τόνισε ότι επέμενε να υπάρχει σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις. «Έλεγα συνεχώς ότι αυτή η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ισοδυναμεί με ένα αδιέξοδο και ξεσηκωνόταν θύελλα αντιδράσεων στις συνεδριάσεις».
Υπογράμμισε επίσης ότι «από την πρώτη στιγμή» έθετε την ανάγκη να μπει στο τραπέζι ένα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη «ως βιώσιμη εναλλακτική λύση για τη χώρα».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Παν. Λαφαζάνης εκτίμησε πως «στο Grexit θα πάμε ανεξαρτήτως της βούλησης της Ελλάδας και της πολιτικής της τάξης […] Το δυστύχημα ωστόσο είναι ότι πάμε σε ασύντακτη έξοδο από την ευρωζώνη και σε ασύντακτη χρεοκοπία αφού πρώτα θα έχουμε καταληστευτεί ως χώρα και εξαθλιωθεί ως λαός. Πρέπει να προλάβουμε και να μην πάμε σε έξοδο υπό τέτοιες φρικτές καταστάσεις, παρά να κάνουμε τώρα την επιλογή, με σχέδιο, οργάνωση, και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα χειριστεί το δίδυμο πρόβλημα του χρέους, δημόσιο και ιδιωτικό».
Θα απαιτηθεί, όπως εξήγησε «έξοδος από την ευρωζώνη, μαζί με διαγραφή δημοσίου χρέους, σεισάχθεια για τα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά αδύνατων, και εθνικοποίηση των τραπεζών με ένα πακέτο αναπτυξιακών μέτρων που θα βάλουν την Ελλάδα σε άλλη τροχιά».
Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε. ανέφερε πως η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο στον εκλογικό νόμο επειδή καταρρέει.
Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης επισήμανε την ανάγκη ανατροπής της ευρωζώνης και της ΕΕ, που παρακμάζουν.  

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: