Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Χρέη στο Δημόσιο: Δεύτερη ευκαιρία με 120 δόσεις για χιλιάδες οφειλέτες

Σχέδιο με στόχο να δοθεί ανάσα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και βιώσιμες επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη του οφειλέτη στην προωθούμενη ρύθμιση των 120 δόσεων θα είναι η συνέπεια στην εκπλήρωση των τρεχουσών υποχρεώσεών του, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά».
Κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι απολύτως προσωποποιημένη και θα εξετάζεται μεταξύ άλλων η εισφοροδοτική κα ιφορολογική ικανότητα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.
Όσο μικρότερο αριθμό δόσεων, αρχής γενομένης από τις 12, επιλέξει ο οφειλέτης, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσό μείωσης των πρσαυξήσεων των οφειλών του. Αντίθετα όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των δόσεων που θα καθοριστούν -με «ταβάνι» τις 120- τόσο περισσότερο θα περιορίζεται το «κούρεμα» των χρεών.
Με το σχέδιο της «δεύτερης ευκαιρίας» στους οφειλέτες του Δημοσίου έχουν κατ’ αρχήν συμφωνήσει οι δανειστές. Εάν δοθεί το οριστικό «πράσινο φως» στις διαπραγματεύσεις μετά τις 14 Νοεμβρίου, το σχέδιο θα συμπεριλη΄φθεί στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: