Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Εξαπλατάνου (0-1)0-1. Που είναι η μπάλα Οεο;;;;;

Κακοποίηση του ποδοσφαίρου σήμερα στην Πέλλα και το τελικό αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού όλοι οι πρωταγωνιστές άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, συνέβαλαν στο να δούμε αυτό το άθλιο θέαμα!
Η Πέλλα με την κακή απόδοση και πάλι του πρώτου ημιχρόνου, ως συνέχεια αυτού της προηγούμενης αγωνιστικής στην Έδεσσα, ο νικητής Εξαπλάτανος με το αντιποδόσφαιρο και την τακτική των πολυάριθμων «πτώσεων» που επέλεξε μετά το γκολ που πέτυχε στο 20ο λεπτό μέχρι τη λήξη, κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και τέλος ο ακατάλληλος διαιτητής που σφύριζε άπειρες φορές αδικαιολόγητα με το παραμικρό, κι εμπόδισε με τις αλλοπρόσαλλες υποδείξεις του κάθε εξέλιξη και ρυθμό στο παιχνίδι. 
Φάσεις δεν υπήρχαν αφού ήταν ελάχιστα τα λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο, ένα κάθετο δοκάρι από την εξωτερική πλευρά που κατέληξε άουτ στο ξεκίνημα, ένα ακόμη καλό σουτ δίπλα από το τέρμα του Μουρζίδη που ήλεγχε την πορεία της μπάλας για τον Εξαπλάτανο, ένα καλό σουτ του Μπρατσούδη κι ένα του Κατσαμακτσή για την Πέλλα στο δεύτερο ημίχρονο που απέκρουσε ο Δημητριάδης, ήταν ίσως οι άξιες κάποιας αναφοράς για να δικαιολογήσουμε αν μπορούμε φυσικά ότι είδαμε αγώνα ποδοσφαίρου σήμερα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, το πέτυχε ο Τσόλκας στο 20' με ωραία απεύθειας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ένα φάουλ που δεν θα κρίνω αν ήταν ή όχι, αφού ήμουν αρκετά μακριά και ίσως έχω λανθασμένη αντίληψη και κρίση της συγκεκριμένης φάσης, έστω κι αν διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι ποδοσφαιριστές και οι φίλοι της Πέλλας, αλλά το επισημαίνω επειδή ήταν το αποτέλεσμα της εξέλιξης μιας φάσης που προηγήθηκε καθαρό φάουλ στον Κατσαμακτσή λίγο έξω από την περιοχή του Εξαπλατάνου, με τον ρέφερι να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και να μην καταλογίζει την παράβαση!
Κι από κείνο το λεπτό κι έπειτα ουσιαστικά ο αγώνας τελείωσε... Η μπάλα ή θα ήταν έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου από κάποια απόκρουση, ή όταν ήταν εντός, κάποιος ποδοσφαιριστής του Εξαπλατάνου θα βρισκόταν στο έδαφος! Κι αν αυτό συνέβει «δοκιμαστικά» και προειδοποιητικά 3-4 φορές στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήταν το συνήθες φαινόμενο σχεδόν ανά πεντάλεπτο! Περισσότερες από δέκα παρόμοιες διακοπές μετρήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο με την Πέλλα να κάνει fair play και σε δύο περιπτώσεις που εμφανώς δεν συνέτρεχε λόγος διακοπής ο ίδιος ο ρέφερι πήρε την πρωτοβουλία να το διακόψει μόνος του, όταν οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν! Στις πολλές διακοπές προστέθηκαν κι αυτές που ο διαιτητής της αναμέτρησης έβλεπε παραβάσεις εκατέρωθεν, ακόμα και σε «βλέματα» ποδοσφαιριστών σε αντιπάλους τους! Μ' αυτές τις συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να παιχτεί ποδόσφαιρο και υπάρξει κάποιος έστω υποτυπώδης ρυθμός, εξέλιξη φυσικά που ευνοούσε την ομάδα που είχε καταφέρει να προηγηθεί και αμυνόταν και όχι αυτή που προσπαθούσε, είναι αλήθεια έστω και ανορθόδοξα πολλές φορές, να δημιουργήσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Με τα 4-5 στημένα που κερδήθηκαν κοντά και γύρω από την περιοχή του Εξαπλατάνου(φάουλ και κόρνερ), μόνο υπήρχε μία πιθανότητα για την Πέλλα να απειλήσει, αλλά και σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρχε η ηρεμία και το καθαρό μυαλό, αφού τόσο η σφυρίχτρα του διαιτητή ηχούσε εκνευριστικά συνεχώς για ψύλλου πήδημα, όσο και οι πολυάριθμες πτώσεις των ποδοσφαιριστών του Εξαπλατάνου εκνεύρισαν τους πάντες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου! Μοιραία 0-1 το τελικό σκορ και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά κάτω από τις ίδιες αγωνιστικά συνθήκες, κι άλλα 90' λεπτά καθυστερήσεων να κρατούσε από τα μόλις 5' που τελικά κράτησε ο Κ. Καρατζάς. Σήμερα ουσιαστικά δεν έχασε μόνο η Πέλλα. Έχασε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Ήττες, νίκες και ισοπαλίες, κακές και καλές εμφανίσεις, θα έρθουν και θα ξανάρθουν και για τις δύο ομάδες, αυτό είναι το ποδόσφαιρο όταν πραγματικά παίζεται με την ενεργητική συμμετοχή όλων των συντελεστών, κι όταν αυτοί μάλιστα έχουν τις καλύτερες προδιαγραφές για να το πράξουν. Όταν όμως κακοποιείται ποικιλοτρόπως δεν υπάρχει «σωτηρία», όποιο κι αν είναι το τίμημα.
Η Πέλλα ήταν κακή στο πρώτο μέρος, υποφερτή και φιλότιμη στο δεύτερο... Είχε και σήμερα αρκετούς υστερήσαντες ποδοσφαιριστές και «βραχυκυκλωμένο» για ένα ημίχρονο πάγκο. Στο δεύτερο άλλαξαν πράγματα και πρόσωπα, ζωντάνεψε η ομάδα, αλλά «πέθανε» το παιχνίδι και το «κάρο» δεν τσούλησε... Αλλά μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει η κριτική για μια ομάδα, που βρίσκεται σχετικά νωρίς πίσω στο σκορ, κι έχει να αντιμετωπίσει ένα θεωρητικά και πρακτικά αξιόμαχο και καλύτερο στο διάστημα του ημιχρόνου που παίχθηκε ποδόσφαιρο, αντίπαλο. Όταν όμως «στραβώνει» εντελώς το παιχνίδι κι από παράγοντες που νωρίτερα δεν υπολογίζεις ότι θα συναντήσεις και δεν σου δίνεται η δυνατότητα να αντιδράσεις, τότε φτάνεις στο σημείο στο τέλος να λες «πάμε γ' άλλα» και συνεχίζεις... Με «θεούς και δαίμονες» δεν μπορείς να τα βάλεις και συνεπώς κάθε  κριτική υπερβαίνει την «εσκαμμένη»... 
Ο Εξαπλάτανος μπήκε στο παιχνίδι όπως ακριβώς αναμενόταν. Μια καλή, αθλητική και στοιβαρή ομάδα, με προσανατολισμό και τακτική μέχρι που πέτυχε το γκολ... Μετά ήρθε η μεταμόρφωση... Κι αν το Σταυροδρόμι λοιδωρήθηκε για την σκοπιμότητα με τις συνεχείς πτώσεις των ποδοσφαιριστών του πριν δύο αγώνες στην Πέλλα, ο Εξαπλάτανος εξέπληξε δυσάρεστα για τον ίδιο ακριβώς λόγο σε υπερθετικό βαθμό! Πόσο μάλλον όταν είσαι κι απ' αυτούς που τον παραδέχεσαι και τον συμπαθείς διαχρονικά ως ομάδα. Δεν νομίζω να κέρδισε σήμερα περισσότερα απ' όσα έχασε... Φυσικά κέρδισε και μπορώ να πω δίκαια τους τρεις βαθμούς, αφού ήταν καλύτερος στο 20λεπτο καθαρό διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο. Όμως φέρει βαρέως την ευθύνη μαζί με τον ακατάλληλο ρέφερι, για το κάκιστο παιχνίδι που παρακολούθησαν οι αρκετοί είναι αλήθεια φίλαθλοι(φετινό ρεκόρ προσέλευσης), στα υπόλοιπα 75 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, με θύμα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που μας έχει μάθει αλλιώς είτε χάνει, είτε κερδίζει, σήμερα επέλεξε να «δοκιμάσει» κάτι που θυμίζει χαμηλότερες κατηγορίες. Το «ποδοσφαιρικό ταβάνι» τόσο του Εξαπλατάνου, όσο και της Πέλλας τα γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας. Οι σημερινοί βαθμοί μπορεί να τον ψηλώνουν πρόσκαιρα βαθμολογικά, αλλά ο τρόπος της αγωνιστικής διαχείρισης για να τους κερδίσει, τον κονταίνουν ως ομάδα. Καλή συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο στην φίλη ομάδα του Εξαπλατάνου, έστω κι αν κάποιοι ποδοσφαιριστές του με την εξωαγωνιστική συμπεριφορά τους, το ξέχασαν σήμερα κι αυτό...
Τέλος ο ρέφερι της αναμέτρησης, έδειξε ότι δεν μπορεί να διευθύνει αγώνες που χρειάζονται την βοήθειά του για να εξελιχθούν και να παιχτεί ποδόσφαιρο. Σήμερα όχι μόνο δεν τον διευκόλυνε, αλλά τον εμπόδισε κιόλας. Οι βοηθοί δεν κρίνονται, δεν είχαν φάσεις, πόσο μάλλον δύσκολες.
Η ομάδα μας την ερχόμενη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 2:30 το μεσημέρι, αντιμετωπίζει στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου, στο δημοτικό γήπεδο Πέλλας, τον ΠΑΟ Κερασιάς.
Οι συνθέσεις:
Μ.Α. Πέλλας(Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Παναγιωτέλης(Πανταζίδης), Ίμπας(Ζώγας), Σιαματάς, Τζιότζιος, Μπρατσούδης, Ιωσηφίδης, Μπουράκης, Σαλίκας, Καρασμάνης(Πλιόγκας), Κατσαμακτσής. Απόντες: Στάγκος
Δόξα Εξαπλατάνου(Σαπουντζής): Δημητριάδης, Θωμάς, Κουντουράς, Τσόρμπας Ε, Ουζούνης, Κοντακτσής, Μποζίνης, Αναστασιάδης, Καραδήμος(Ντόγκαρης), Τσόρμπας Β., Τσόλκας(Παρτσανάκης)

Μια προσφορά του 










1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΟ...Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...ΚΡΙΜΑ,ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...