Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα δανείζεται ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες

Την ικανοποίησή του για την έξοδο στις αγορές με 7ετές ομόλογο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως δήλωσε ο υπουργός, η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές ακόμα και όταν υπάρχουν δυσμενείς συνθήκες.
«Η σημερινή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί απόδειξη ότι όχι μόνο μπορούμε να αντλήσουμε νέα χρήματα, αλλά είμαστε σε θέση να το κάνουμε και κάτω από συνθήκες όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές», ήταν η ακριβής δήλωση του κ. Τσακαλώτου.
Σημειώνεται ότι το ελληνικό Δημόσιο, με ολιγοήμερη καθυστέρηση λόγω της νευρικότητας που επικρατούσε στα χρηματιστήρια τις τελευταίες ημέρες, βγήκε εκ νέου σήμερα (Πέμπτη) στις διεθνείς αγορές με ομόλογο επταετούς διάρκειας, όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο ΟΔΔΗΧ κατά την ενημέρωσή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν αναλάβει οι Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura, οι οποίοι περίμεναν μέχρι σήμερα να δουν πώς διαμορφώνεται το κλίμα στις αγορές και μετά να στείλουν το μήνυμα στο ελληνικό Δημόσιο ότι μπορεί να προχωρήσει σε συναλλαγή με τους επενδυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο έκλεισε με προσφορές επενδυτών πάνω από τα 7 δισ. ευρώ, με το Δημόσιο να αντλεί ένα ποσό περίπου στα 3 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώνεται κοντά στο 3,5%.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: