Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Α1 ερασιτεχνική: Δόξα Μαυροβουνίου - Εθνικός Γιαννιτσών 0-0. Παγωμένη και άνοστη «σούπα»...

Μπορεί και να `ναι απ' τον καπνό, 
μπορεί κι απ' τον αγέρα, 
τα βουρκωμένα μάτια μου,
και τούτη η παγωνιά...
Ένα παιχνίδι για το οποίο προηγήθηκε πολύ κουβέντα και η μετάθεσή του σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως σε αθλητικά ΜΜΕ και ποδοσφαιρικά στέκια, πάρθηκαν «ειδικές» αποφάσεις, εκδόθηκαν «καυστικές» ανακοινώσεις ομάδων, εφαρμόστηκαν «ευλαβικά» από την Ένωση οι κανονισμοί του ΚΑΠ όπως δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν και που απασχόλησε με το παρασκήνιο και το προσκήνιό του σχεδόν μία εβδομάδα παράγοντες, ομάδες και φιλάθλους του νομού όχι φυσικά μόνο για την βαθμολογική σημασία και την σπουδαιότητά του, με το θέαμα που πρόσφερε σήμερα, μάλλον δεν δικαίωσε ούτε και τους πιο απαισιόδοξους θιασώτες του. 
Μια παγωμένη(λόγω του δυνατού παγωμένου αέρα) και άνοστη «σούπα» παρακολούθησαν, όσοι παραβρέθηκαν σήμερα -και ήταν αρκετοί αυτοί- στο γήπεδο του Μαυροβουνίου. Για θέαμα και ποιότητα ούτε λόγος, φάσεις και ευκαιρίες με το σταγονόμετρο, αλλά ακόμα και η δύναμη που χαρακτηρίζει τέτοια παιχνίδια, με εξαίρεση 4-5 φάσεις, δεν ήταν η αναμενόμενη... Προσωπικά μου θύμισε πρώιμο φιλικό αγώνα προετοιμασίας ανέτοιμων ομάδων, που όμως τις ενδιέφερε πρωτίστως η αποφυγή της ήττας. Η γηπεδούχος Δόξα με άναρχη ανάπτυξη, δεν δημιούργησε σχεδόν καμία επικίνδυνη φάση μπροστά στο τέρμα του Δομουκτσίδη και όσες έφταναν μέχρι εκεί με κάποια στημένα που είναι και το όπλο της, σ' έναν «κανονικό» αγώνα, δεν θα καταγράφονταν ποτέ σε δημοσιογραφικό μπλοκάκι. Μόνο ένα απευθείας κόρνερ του Μπρέγκου στο δεύτερο ημίχρονο, με την βοήθεια του αέρα, πήρε περίεργη τροχιά προς το τέρμα, αλλά ο Βοτάρης έδιωξε με κεφαλιά λίγο πριν την γραμμή του τέρματος. Τα επιθετικά ατού της, εγκλωβισμένα στην πολύ καλή μεσοαμυντική λειτουργία του Εθνικού και εμφανώς σε άσχημη αγωνιστικά μέρα, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κινδύνους, όπως συνέβαινε στα περισσότερα παιχνίδια της φέτος. Ζαχαριάδης και Ουζούνης προσπάθησαν περισσότερο, αν πρέπει να βρούμε κάποιους διακριθέντες για τους γηπεδούχους.
Ο Εθνικός είχε καλύτερη εικόνα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, καλό στήσιμο, σωστή ανάπτυξη και καλή κυκλοφορία, κι αν ήταν κάποιος να πάρει κάτι περισσότερο από τον βαθμό σήμερα, αυτή ήταν η ομάδα των Γιαννιτσών. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο πρώτο 45λεπτο τρεις πολύ καλές στιγμές, δύο με τον Πέλκα(κεφαλιά και σουτ από πολύ καλές θέσεις μέσα από την μεγάλη περιοχή) και μία με τον Ράντζη(δυνατό σουτ εκτός περιοχής που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καμπαλής). Γενικά ο Εθνικός με τις χειμερινές προσθήκες των Ιωαννίδη, Ράντζη και Μπλατσέλη, έδειξε πιο ζωντανός, πιο μεθοδικός και σίγουρα πιο ποιοτικός. Με πιο γεμάτη παρουσία ο καθένας στον ρόλο του για τους φιλοξενούμενους, οι Πρέμτζης, Εφραιμίδης, Ράντζης, Πέλκας και στο πρώτο ημίχρονο ο Μπλατσέλης.
Υπερβολικά πολλά σφυρίγματα από τον κ. Γιουματζίδη, που στην προσπάθειά του να μην αδικήσει κανέναν, εμπόδισε τον όποιο ρυθμό πήγαινε να βρει έστω και περιστασιακά το παιχνίδι. Οι κ.κ. Ταγκαλίδης και Βέλλιος, άριστοι.
Δόξα Μαυροβουνίου(Προδρομίδης): Καμπαλής, Ζαχαριάδης, Σιδέρης, Ρέις, Γάτσος, Μπρέγκου, Ουζούνης(Γκότσης 70′), Γιαουτζής, Καπουσούζης, Ρέτζια, Καρυπίδης.
Εθνικός Γιαννιτσών(Τομπάζης): Δομουκτσίδης, Πρέμτσης, Ιωαννίδης, Βοτάρης, Γρηγοριάδης, Γκογκουλούδης, Ράντζης, Πέλκας, Εφραιμίδης, Κηλίκης(Μπαμπαλής 60'), Μπλατσέλης(Πανταζίδης 90').
Μια προσφορά






Δεν υπάρχουν σχόλια: