Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Εξαπλατάνου 1-1(2-1). Ευτυχώς το «πλήρωσε» μόνο με περιττή κούραση και υπερβολικό άγχος

Η ομάδα μας σήμερα παιδεύτηκε, κουράστηκε και αγχώθηκε πολύ περισσότερο, απ' ότι της αναλογούσε η αντίσταση που προέβαλε η αξιόμαχη και μεταμορφωμένη προς το καλύτερο μεν, αλλά όχι ιδιαίτερα επικίνδυνη Δόξα Εξαπλατάνου, ώστε να εκμεταλευθεί τις όποιες αδυναμίες που κατά διαστήματα σήμερα επέδειξαν οι γηπεδούχοι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα φάνηκε και φταίει η παρατεταμένη αγωνιστική απραξία, οι απουσίες από προπονήσεις και ίσως και για τους «μεταφυσικούς» να ξεκίνησαν νωρίτερα του αναμενομένου, οι ανάδρομοι Ερμής, Αφροδίτη και Άρης...
Μια μετριότητα η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου για τους γηπεδούχους, με νευρικότητα, πολλά αβίαστα λάθη, κακές συνεργασίες και με σχετικά λίγες έστω κι αν ήταν αρκετά καλές οι ευκαιρίες που δημιούργησαν κι έχασαν. Ρέκος, Μπρατσούδης και Γουστέρης, ήταν αυτοί που έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Η Πέλλα μπορεί να είχε εμφανώς την κατοχή και την πρωτοβουλία αλλά το παιχνίδι έμοιαζε κάπως ισορροπημένο, αφού ήταν απρόσεχτη και έδινε εύκολες μπάλες στον αντίπαλο, ο οποίος έχοντας διάθεση μόνο να παίξει ποδόσφαιρο δινοντας έτσι στο παιχνίδι έναν καλό ρυθμό, προσπάθησε να βγει σε κόντρα επιθέσεις και το κατάφερε αρκετά καλά σε 2-3 περιπτώσεις με τους Λεμονάκη και Κλεισούρη κυρίως και τον Ντιντιλά να αντιδρά όμως πολύ καλά και να αποκρούει τις προσπάθειες των επιθετικών των φιλοξενουμένων. Ο Κλεισούρης όμως στην δεύτερή του ευκαιρία τα κατάφερε άριστα επιτυγχάνοντας το 0-1 στο 25', αφού έφυγε πίσω από την άμυνα της Πέλλας και πλάσαρε ψύχραιμα τον εξερχόμενο Ντιντιλά που βρήκε την μπάλα, αλλά χωρίς να μπορέσει να αλλάξει εντελώς την πορεία της. Η αντίδραση των γηπεδούχων άμεση, με τον Αβραάμ να βγάζει κάθετη στο Γουστέρη στο 30', κι αυτός ευρισκόμενος απέναντι από τον Δημητριάδη, να σημαδεύει σωστά και να ισοφαρίζει. Το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την λήξη πέρασε με υπεροχή της Πέλλας, αλλά χωρίς τις πολύ μεγάλες φάσεις, όπως αυτές του πρώτου 30λεπτου για τις δύο ομάδες.
Η εικόνα της Πέλλας πολύ καλύτερη τουλάχιστον στο πρώτο ημίωρο του δευτέρου ημιχρόνου μετά και το «φρεσκάρισμα» από τον πάγκο, χρονικό διάστημα στο οποίο σχεδόν κυριάρχησε, κέρδιζε όλες τις μονομαχίες, είχε καλύτερη κυκλοφορία και ανάπτυξη, βρήκε τις σωστές πάσες και κατάφερε νωρίς να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 55', από εξαιρετική συνεργασία Κατσαμακτσή-Γουστέρη(από τους καλύτερους και οι δύο της Πέλλας σήμερα) με τον πρώτο να δίνει έτοιμο γκολ στον δεύτερο, κι αυτός να το αξιοποιεί αναλόγως. Με τον Εξαπλάτανο να ρισκάρει μετά το 2-1 παίζοντας πιο ανοιχτά πλέον και ψηλότερα, η Πέλλα είχε πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια και συχνότητα εικίνδυνων επιθέσεων με τους Μπρατσούδη, Κατσαμακτσή, Ζούζουλα και Σιταρά ως δημιουργοί και αποδέκτες, να χάνουν κλασικές ευκαιρίες για την διεύρυνση του σκορ, διώχνοντας το άγχος και κλειδώνοντας την νίκη. Και όσο η Πέλλα δεν σκόραρε, οι φιλοξενούμενοι και δικαίως παίζοντας ελεύθερα, έψαχναν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι προς στο τέλος του. Οι δύο ευκαιρίες του Λεμονάκη με κυριότερη αυτή του 85'(στην πρώτη κόπηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής από τους αμυντικούς της Πέλλας πριν βρεθεί τετ-α-τετ με τον Ντιντιλά), όταν σούταρε δυνατά από πλάγια και ο Ντιντιλάς απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ, ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει επιθετικά η Δόξα στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα. Κάποια στημένα κι από τις δύο ομάδες σ' αυτό το διάστημα, δεν απέφεραν κάτι θετικό και αξιοσημείωτο. Η κορυφαία ευκαιρία για την Πέλλα να τελειώσει το ματς ήρθε στο 90', όταν ο πολύ καλός Μπρατσούδης του δευτέρου μέρους, με καταπληκτική ατομική προσπάθεια μπούκαρε μέσα στην μεγάλη περιοχή, κι ανατράπηκε καθαρά από τους αμυντικούς της Δόξας πριν βρεθεί μόνος απέναντι από τον Δημητριάδη. Το πέναλτι καταλογίστηκε άμεσα και χωρίς ενδοιασμό από τον κ. Κατεριάδη, αλλά ο Ζούζουλας που ανέλαβε την εκτέλεσή του, αστόχησε σημαδεύοντας ψηλά και στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ(βίντεο)! Ούτε τα 4 λεπτά καθυστερήσεων μπορέσαν να αλλάξουν την κατάσταση, με την Πέλλα τελικά να παίρνει μια δίκαιη έστω κι αγχωτική νίκη.
Η Πέλλα σήμερα προσπάθησε στο μέτριό της πρώτο ημίχρονο, αλλά και πολύ περισσότερο με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο, να «κυκλίσει το τετράγωνο» και της βγήκε άσκοπα κούραση και άγχος, τα οποία κουβάλησε σχεδόν σε όλο το 90λεπτο. Οι αλλαγές την φρεσκάρισαν και της έδωσαν λύσεις πριν δημιουργήσει αγωνιστικά αδιέξοδα, ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε.
Η Δόξα είχε σήμερα καλή παρουσία, σίγουρα πολύ καλύτερη απ' αυτή του πρώτου γύρου που μάλιστα πήρε και το τρίποντο. Παρουσία παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά, αφού το εγχείρημα της ανανέωσης δείχνει να είναι σε πολύ καλό δρόμο. Κι αν φέτος δύσκολα δείχνει να παίρνει αποτέλεσμα εκτός έδρας, του χρόνου είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί πολύ πιο ανταγωνιστική.
Άριστη η διαιτησία του κ. Κατεριάδη, πολύ καλοί και δύο βοηθοί Κολλιός και Ραμπούσης.
➤Την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου η ομάδα μας αγωνίζεται στο Μελίσσι.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Ντιντιλάς, Σταυρακάκης, Αβραάμ, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης, Μπουράκης(Κατσαμακτσής 46'), Τοπάλης, Ρέκος Β.Ι.(Ζούζουλας 60'), Σιταράς, Γουστέρης(Σιαματάς 70').
Δόξα Εξαπλατάνου(Τσαμαρδός): Δημητριάδης, Ντόγκαρης, Ελευθεριάδης(Μανόγλης 68'), Γιαννούλτσης, Οξούζογλου, Αδραμάνης, Κοντακτσής, Χότζιας(Χαλκίδης 83'), Λεμονάκης, Κλεισούρης, Μποζίνης.

Μια προσφορά

























Δεν υπάρχουν σχόλια: