Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΕΠΣ Πέλλας - Τελικός κυπέλλου ερασιτεχνών 2018: Άξια κυπελλούχος η Δόξα Μαυροβουνίου!

Η «πρωτάρα» σε τελικό κυπέλλου Δόξα Μαυροβουνίου, έκανε την έκπληξη και κατέκτησε πριν από λίγο στο "Φόρης Γεντζής" το Κύπελλο Ερασιτεχνών 2018 ΕΠΣ Πέλλας. Το παιχνίδι ήταν χωρίς ποιότητα με κακό θέαμα και σε πολλές περιπτώσεις νευρικό, δυνατό και σκληρό, όμως ακόμα κι έτσι αυτό δεν μπορεί να μετριάσει σε καμιά περίπτωση την μεγάλη επιτυχία της Δόξας από το Μαυροβούνι, ενός χωριού 1000 μόλις κατοίκων, που είχε να αντιμετωπίσει τον «φημισμένο», ιστορικό και πανίσχυρο για τα δεδομένα του νομού Αλμωπό Αριδαίας των εθνικών κατηγοριών, που βρίσκεται φέτος στην 3η θέση του 2ου ομίλου της Γ' Εθνκής! Η Δόξα που είχε καλύτερη εικόνα σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι και όσο σ' αυτό παίχτηκε ποδόσφαιρο, έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου, αφού σήμερα βρήκε απέναντί της έναν πολύ μέτριο, άτολμο και «μίζερο» Αλμωπό.
Η πρώτη περίπου ώρα αγώνα ανήκε στην Δόξα που είχε πιο καλή παρουσία, προεξέχοντος του πρώτου ημιχρόνου όπου ήταν καλύτερα στημένη και απλωμένη μέσα στο γήπεδο, φαινόταν πιο απαιτητική, πιο φιλόδοξη και πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της, παρουσία που της επέφερε καρπούς σε μια από τις λιγοστές καλές φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα με την έναρξη σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου. «Χρυσός» σκόρερ ο Μάκης Καρυπίδης στο 48' μετά από «τυχερή» πάσα του Γιαουτζή, που πρόλαβε και πλάσαρε ιδανικά τον εξερχόμενο Καραγιαννίδη γράφοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, αφού ο Αλμωπός δεν είχε τις ανάλογες απαντήσεις ανήμπορος να δημιουργήσει φάσεις και η Δόξα διαχειρίστηκε την εξέλιξη του άριστα, «σκοτώνοντας» σε κάθε ευκαιρία τον ρυθμό και πολύ περισσότερο χρόνο. Ο γιατρός της Δόξας στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως μετά το 60', ίσως έκανε πολύ περισσότερα χλμ από πολλούς ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων! 
Άξιες αναφοράς ελάχιστες φάσεις -στο πιο γεμάτο θεωρητικά δεύτερο ημίχρονο-, πρώτα χρονικά μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μουσόνι για τον Αλμωπό να ισοφαρίσει στο 55' όταν νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Καμπαλή, ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Αλμωπός σε ολόκληρο το παιχνίδι! Αντίθετα η Δόξα παρά τον ιδιαίτερα παθητικό της παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, είχε δύο καλές φάσεις σε αντεπιθέσεις, με τον Γκότση αρχικά αμαρκάριστο μέσα από την μεγάλη περιοχή να πλασάρει αδύναμα στην αγκαλιά του Καραγιαννίδη, κι μ' ένα δυνατό σουτ του Γιαουτζή εκτός περιοχής, με τον τερματοφύλακα του Αλμωπού να αποκρούει εξαιρετικά. Ο μάλλον σοβαρός τραυματισμός του πρώτου σκόρερ της Μάκη Καρυπίδη στο 65', που ακόμη και στην απονομή πήγε υποβασταζόμενος από συμπαίκτες του και η αυστηρή αποβολή του Γκότση στο 90', ήταν οι «παράπλευρες απώλειες» για την δίκαια κυπελλούχο Δόξα.
Η Δόξα όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τον Αλμωπό, απέδειξε και εμπράκτως ότι η διαφορά δυναμικότητας και κατηγορίας δεν είναι άλλοθι  για όποιον επιθυμεί και προσπαθεί κάτι διακαώς, έστω κι αν πριν οι περισσότερες πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.
Η διαιτητική τριπλέτα Δεμερτζή Χ., Κουπαράνη, Τετραγώνη που αποδοκιμάστηκε έντονα από την εξέδρα και κυρίως από τους φίλους του Αλμωπού κατά την απονομή, μπορεί να μην είχε την δύσκολη φάση, όμως δεν έλαμψε κιόλας με την παρουσία και τις αποφάσεις της σε πλήρη αρμονία με την μετριότητα του θεάματος, μη δικαιώνοντας έτσι την ΕΠΣ Πέλλας για τον ορισμό της.
Μια προσφορά











Δεν υπάρχουν σχόλια: