Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ένας Νεοδημοκράτης με χρυσαυγίτικες απόψεις: «Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν!»

Σε ένα πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα κατά των Ρομά επιδόθηκε ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Θανάσης Δαβάκης. 
«Απαγορεύω σε οποιονδήποτε Αθίγγανο, Γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει», δήλωσε ο βουλευτής σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Σπάρτης, με σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικότητας, μεταξύ άλλων και των Ρομά. 
Αναλυτικά οι δηλώσεις Δαβάκη:
«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε Αθίγγανο, Γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Αν νομίσει ότι εμείς φοβόμαστε το κοινωνικό κόστος... Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.
Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουνε και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για "πολιτικές" και "φοβόμαστε" και τις "ψήφους" και δεν συμμαζεύεται.
Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανέναν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μη με ξαναψηφίσει. Από τους Aθίγγανους. Να μη με ψηφίσουν εμένα».
Παρέμβαση Μητσοτάκη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Μέρα με τη μέρα η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη», σχολιάζει η Κουμουνδούρου και καλεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. να παρέμβει άμεσα, «ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις του κ. Δαβάκη προσβάλλουν συνολικά τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό και όχι μόνο τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: