Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Παύει η χρηματοδότηση του «αμαρτωλού» Ταμείου ΥΠ.ΠΟ.

Παύει η χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ) από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), το δε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ μεταφέρεται σε προσωποπαγείς θέσεις. Επιπλέον, o παιδικός σταθμός και η κάλυψη εξόδων για παιδικές κατασκηνώσεις μεταφέρονται από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας στο ΥΠΠΟΑ.
Τα παραπάνω προβλέπονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εξυγίανση του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εξυγίανση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ). Σύμφωνα με τις διατάξεις, o παιδικός σταθμός και η κάλυψη εξόδων για παιδικές κατασκηνώσεις μεταφέρονται από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παράλληλα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του παιδικού σταθμού υπό το νέο καθεστώς, το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας μεταφέρεται σε προσωποπαγείς θέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τέλος, παύει η χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και πλέον θα γίνεται, σε σημαντικά χαμηλότερο ύψος, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού».
Το θέμα είχε αναδείξει η «Εφημερίδα των Συντακτών» προ μερικών ημερών σε αποκλειστικό δημοσίευμα.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: