Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής σε ΕΠΣ Πέλλας και Γ' Εθνική - Η βαθμολογία της Α1

Αποτελέσματα λίγο πολύ αναμενόμενα εμφανίστηκαν και στην σημερινή 2η μέρα της 6ης αγωνιστικής στην Α1. Στο Μάνδαλο η Δόξα διατηρώντας το απόλυτο και το σχετικό πλεονέκτημα που της έδωσε το αγωνιστικό πρόγραμμα με τους τέσσερις μέχρι σήμερα εντός έδρας αγώνες της, αν και δυσκολεύθηκε προς το τέλος, πήρε τελικά τη νίκη με αντίπαλο τη Σωσάνδρα που απογοητεύει με βάση της φετινές φιλοδοξίες και τις συστάσεις της. Στις Αμπελειές ο τοπικός Άρης δεν τα κατάφερε ούτε με την Νίκη Αξού στο γειτονικό ντέρμπι και μοιραία βυθίζεται στην βαθμολογία και την εσωστρέφεια. Τέλος η αναγεννημένη Δόξα Μελισσίου του Λάζαρου Μακρίδη, πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη καθαρή και δίκαιη νίκη, σ' ένα ακόμη εκ προοιμίου δύσκολο παιχνίδι, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον αξιόμαχο Άρη Νησίου. Αν και η βαθμολογία δεν κρίνεται απαγορευτική για φιλοδοξία και όνειρα για όλες τις ομάδες στα μισά σχεδόν του πρώτου γύρου, εντούτοις τα άσχημα αποτελέσματα της Σωσάνδρας, των Αμπελειών και της Καλής, ίσως δρομολογήσουν άμεσες εξελίξεις στους εν λόγω συλλόγους...
Στις χαμηλότερες κατηγορίες οι ήττες για Νέα Πέλλα και Άθυρα, δημιουργούν το λιγότερο προβληματισμό και σκέψεις για την συνέχεια. Το σκορ της ημέρας στο Ριζάρι, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο κι αυτό στην Καρυώτισσα. Στην Γ' Εθνική στο ντέρμπι του νομού Αλμωπός και Εδεσσαϊκός μοιράστηκαν τελικά τους βαθμούς, με τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία νίκης με χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις. Τέλος ακόμη μία πειστική εκτός έδρας νίκη για τον Α.Σ. Γιαννιτσά με νέο προπονητή πλέον τον κ. Καβακά, που πέρασε μάλλον εύκολα από τον Λαγκαδά.
Στο παιχνίδι του Μελισσίου αναμετρήθηκαν ο ποδοσφαιρικός ρεαλισμός και ο κυνισμός της γηπεδούχου Δόξας με τον «ενθουσιασμό» και την ποδοσφαιρική «αφέλεια» του φιλοξενούμενου Άρη, με την πρώτη επικουρικά και με την δεδομένη εμπειρία της, να κερδίζει πιο εύκολα ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να εξελιχθεί πιο αμφίρροπο απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0. 
Τις περισσότερες καλές φάσεις και την ουσία οι γηπεδούχοι, την κατοχή και την κυκλοφορία οι φιλοξενούμενοι, που αν παρατήρησα και μέτρησα σωστά, πρέπει να έκαναν υπερδιπλάσιες επιθέσεις χωρίς όμως ουσιαστικές απειλές προς το τέρμα του Δεληχατζή. 
Η Δόξα εκτός των δύο τερμάτων που πέτυχε εκ των οποίων το πρώτο του Λιτοβολή Χ. μόλις στο 3' πολύ όμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση και το δεύτερο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σερέτη στο 75'(βίντεο), είχε πολύ καλές ευκαιρίες με τους Χαρμάνα, Καπουσούζη και Λιτοβολή Χ. κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ κάποιες προσπάθειες με καλές προϋποθέσεις του Καπουσούζη στο δεύτερο, ήταν οι περισσότερες ημιτελείς και πολύ άστοχες, μακριά από το τέρμα του Πιστοφίδη. 
Ο Άρης που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και το πέτυχε αρκετά καλά στα 3/4 του γηπέδου, δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει σοβαρές ευκαιρίες στο 90λεπτο, εκτός από τις δύο τεράστιες σε άστοχες εκτελέσεις πέναλτι σε κρίσιμα χρονικά σημεία του αγώνα με τους Αλεξανδρίδη στο 25΄(βίντεο) και Αναστασιάδη στο 77'(βίντεο). Μοιραία όταν χάνεις δύο πέναλτι(φυσικά με την συμβολή του εξαιρετικού σήμερα νεαρού τερματοφύλακα Δεληχατζή) και μάλιστα εκτός έδρας και μπορείς να επιστρέψεις στο παιχνίδι, πολύ δύσκολα μπορείς να διεκδικήσεις κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αν και προς τιμή των φιλοξενουμένων, το κυνήγησαν μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα:
Μια προσφορά του

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 6η αγωνιστική
ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 2-0
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 3-1
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ - ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ 0-2

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 6η αγωνιστική
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ 7-0
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ 1-0

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 6η αγωνιστική
ΣΦ ΠΑΟΚ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ 3-0
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-2
ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ 5-3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ - ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ 4-2
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΠΑΣ ΣΚΥΔΡΑ 2000 1-2

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 4η αγωνιστική
ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ - ΑΣΤΡΑΠΗ ΖΕΡΒΗΣ 1-0

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ο ΟΜΙΛΟΣ 6η αγωνιστική
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 0-0
Α.Π.Ε. ΛΑΓΚΑΔΑ - Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 1-3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΜΙΝΩΝ - Π.Α.Ο. ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ 0-0

 














Δεν υπάρχουν σχόλια: