Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Εθνικός Γ. - Πέλλα (0-0)2-0

Η ομάδα μας πολύ καλύτερη στα πρώτα 55 λεπτά, κατάφερε και πάλι να κάνει το άσπρο μαύρο και να ηττηθεί από κατώτερο αντίπαλο, με φαινομενικά «εύκολο» τρόπο. 
Κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο η Πέλλα ανάγκασε τον Εθνικό σε ρόλο κομπάρσου, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά τις πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε με κόπο, τις άφηνε να περνούν ανεκμετάλευτες για ακόμη μία φορά με ευκολία. Λίγο η ασυνεννοησία, λίγο η αστοχία, της στέρησαν το προβάδισμα στο σκορ, με το ημίχρονο να τελειώνει αδίκως ισόπαλο χωρίς τέρματα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για την ομάδα μας ως φυσική συνέχεια του καλού πρώτου, αλλά η τριπλή πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία ένα λεπτό πριν οι γηπεδούχοι ανοίξουν το σκορ, της στοίχισε όχι μόνο το γκολ που δικαιούταν, αλλά και πολλά περισσότερα στην συνέχεια του παιχνιδιού. 
Στο 55' οι γηπεδούχοι ευτύχησαν από το πουθενά να προηγηθούν, όταν μετά από λάθη στην άμυνα μας έξω από την περιοχή και λίγο πλάγια αριστερά και την ασθενή απόκρουση του Ζαχαριάδη σε συρτό δυνατό σουτ, η μπάλα έφτασε σε αμαρκάριστο ποδοσφαιριστή του Εθνικού που σε κενό τέρμα την έσπρωξε στα δίχτυα. Προσωπική μου άποψη είναι, ότι ο σκόρερ είναι καθαρά σε θέση οφσάιντ με τον πρώτο βοηθό να χάνει όπως πολλές φορές έπραξε σήμερα, την φάση.
Μετά το γκολ, ο γνωστός διακόπτης που προκαλεί τα συνήθη «μπλακ άουτ» στην απόδοσή μας στα περισσότερα παιχνίδια, έπεσε και πάλι για την ομάδα μας. Η ομάδα εξαφανίστηκε από το γηπέδο, πανικός χωρίς αρχή και τέλος και το χειρότερο όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου. Η κακή διαχείριση από τον πάγκο, σε συνάρτηση με τον εκνευρισμό που ήταν εμφανής σε πολλούς ποδοσφαιριστές μας, έδιναν την εικόνα για ένα «τελειωμένο» παιχνίδι, παρά το πολύ ρευστό 1-0 κι έναν αντίπαλο κουρασμένο που τον κρατούσε όρθιο μόνο το γκολ που είχε πετύχει. Η κακή εικόνα της ομάδας μας έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν δυο τρεις ακόμα ευκαιρίες στην διαλυμένη άμυνα μας και σε μία απ' αυτές στο 85' να σφραγίζουν την νίκη τους μ' ένα δεύτερο γκολ, από κοντινό πλασέ με τον Ζαχαριάδη εξουδετερωμένο. Το δοκάρι του Γάκη στις καθυστερήσεις, δεν μπορεί να μετριάσει την κακή απόδοση της ομάδας μας, μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Το τελικό 2-0, μας αφήνει και πάλι μία πικρή γεύση, σ' ένα παιχνίδι που η ομάδα μας το είχε διαμορφώσει στα μέτρα της.
Καλύτεροι από την ομάδα μας κυρίως στο καλό της διάστημα που είχε κερδίσει τη μάχη του κέντρου, Καμπούρης, Δεληλάμπου, ενώ καλή παρουσία είχε σήμερα σε γενικές γραμμές και ο Γκουτούδης.
Όλοι ξέρουμε και βλέπουμε σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ότι μας λείπει το γκολ που θα ξεκουράσει και θα τονώσει τους ποδοσφαιριστές . Όμως δεν είναι η μόνη αιτία που η ομάδα χάνει αγώνες και βαθμούς. Είναι και η προετοιμασίαπριν τον αγώνα και η διαχείριση μιας κατάστασης που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, ότι θα συναντήσουμε πολλές φορές φέτος μέσα στα παιχνίδια. Δεν μπορεί η ομάδα που παίζει καλά μισή ή μια ώρα αγώνα, όταν δέχεται γκολ σχεδόν πάντα να καταρρέει και να μεταμορφώνεται από «κύκνο» σε «ασχημόπαπο». Είναι η ίδια ομάδα, οι ίδιοι ποδοσφαιριστές σήμερα που για 55 λεπτά κυριάρχησαν και εξαφάνισαν τον Εθνικό από το γήπεδο, με την ομάδα που αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν από το 55΄κι έπειτα. Πιστεύω ότι η ομάδα αυτή την στιγμή όσο είναι νωρίς, χρειάζεται απαραίτητα και άμεσα δραστικές αποφάσεις, για να μην χαθεί πρόωρα κάθε προοπτική και όχι κατ' ανάγκη μόνο η βαθμολογική. Υπάρχει το ρεπό που μπορεί να δώσει μεν μια σχετική ηρεμία, αλλά από μόνη της αυτή σίγουρα δεν αρκεί και δεν μπορεί να αλλάξει πράγματα. Η διοίκηση μπορεί και πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση και να δράσει ανάλογα εκμεταλευόμενη την 15νθημερη αγωνιστική απραξία. 
Ο Εθνικός καμία σχέση με την ομάδα που παρακολούθησα στους Γαλατάδες. Θεωρώ ότι η κύρια αιτία ήταν η αρχικά καλή απόδοση της δικής μας ομάδας, κι έπειτα η μέτρια σημερινή αγωνιστική του παρουσία.
Καλός ο κ. Σιδηρόπουλος και ο δεύτερος βοηθός, κακός και εκτός αγώνα ο πρώτος.
Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Κούμπους, Γκουτούδης(Βογιατζής), Χούτας, Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Κορώνας, Καμπούρης Κ.(Μπιγλυκούδης), Δεληλάμπου(Στάγκος), Ρίσκος, Γάκης














Δεν υπάρχουν σχόλια: