Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Η βαθμολογία από αγωνιστική σε αγωνιστική, κρύβει εναλλαγή συναισθημάτων και πολλές ανακατατάξεις, τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά. Κι αυτό γιατί οι αγωνιστικές διαφορές των ομάδων είναι μικρές φέτος, με την ψυχολογία να παίζει σημαντικό ρόλο. Όσες ομάδες καταφέρουν να διαχειριστούν τόσο την αγωνιστική τους σταθερότητα και διάρκεια, όσο και την ψυχολογική τους ισορροπία, με πολλές πιθανότητες θα είναι αυτές που θα καταφέρουν στο τέλος τους στόχους τους. Βέβαια η καλή ψυχολογία πηγάζει βασικά από τα αποτελέσματα, αλλά πολλές φορές αυτά δεν λένε όλη την αλήθεια...
Ο Αλμωπός φαίνεται να διαχειρίζεται μέχρι στιγμής καλά τα παραπάνω, γι' αυτό και διατηρείται μόνος πρώτος στην κορυφή, καλύπτωντας έτσι μ' αυτόν τον τρόπο, τις όποιες αγωνιστικές του αδυναμίες. Εμφανής και η σταθερότητα των ομάδων από τα Γιαννιτσά ΠΑΟΚ και Εθνικού χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό, τις διατηρεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας από την αρχή του πρωταθλήματος. Η Ελπίδα έχει καλό σύνολο και παρά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι, αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό στην συνέχεια, θα είναι από τις πιο υπολογίσιμες του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός δείχνει ίσως από τις πιο υγιείς και συνεπείς ομάδες του πρωταθλήματος, με όλα τα στοιχεία που χρειάζεται μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, τηρουμένων των φετινών αναλογιών. Ορφέας και Εξαπλάτανος σίγουρα είναι ομάδες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο και στο φετινό πρωτάθλημα, με τον πρώτο να έχει επικεντρωθεί στην παρούσα φάση στο θεσμό του κυπέλλου. Και οι δύο έχουν όμως ορισμένα χαρακτηριστικά, που τις κάνει απρόβλεπτες για το καλύτερο και το χειρότερο. Ο Εδεσσαϊκός πήρε τη πρώτη νίκη ψυχολογίας, αλλά θα χρειαστεί και πολλές άλλες για να πείσει ότι ξεπέρασε τα αγωνιστικά προβλήματα που παρουσίασε στην αρχή του πρωταθλήματος και το κύπελλο.
Από κει και κάτω, όλες οι ομάδες με την μέχρι τώρα αγωνιστική τους συμπεριφορά, άλλες σε μικρότερο κι άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό, δικαιολογούν την βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκονται. Ο Νέος Μυλότοπος με την ευρεία νίκη επί του Προφήτη Ηλία μπορεί να ανάσανε βαθμολογικά, αλλά θα χρειαστεί να παρουσιάσει κι άλλες πιο πειστικές αποδείξεις με πιο αξιόπιστους αντιπάλους, για να πείσει ότι δεν έχει προβλήματα φέτος. Η Όρμα με την αναβολή, άφησε την τελευταία καλή αγωνιστική της εικόνα ως πειστήριο ανακαμψης. Το ματς με τον Εξαπλάτανο που πιθανόν να γίνει την Τετάρτη, θα είναι ντέρμπι αποδείξεων και για τις δύο ομάδες. Η Νέα Πέλλα εκμεταλευόμενη την έδρα, αρχίζει και ξεκολλάει από τον βαθμολογικό πυθμένα, παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς.
Βαθμολογικό πυθμένα που δυστυχώς αρχίζουμε να βλέπουμε εμείς στην Πέλλα ολοένα και περισσότερο, που με το ρεπό της ερχόμενης αγωνιστικής μάλλον θα γίνει πιο ευδιάκριτος. Και το οξύμωρο είναι ότι στα περισσότερα παιχνίδια δεν πήραμε ακριβώς αυτό που δικαιούμασταν, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι εμείς το επιτρέψαμε. Με εξαίρεση το ματς με την Ελπίδα, που ναι μεν με μεγάλη προσπάθεια, αλλά και με αρκετή τύχη πήραμε το θετικό αποτέλεσμα. Αυτοί που είναι κοντά στην ομάδα διοίκηση, προπονητής, ποδοσφαιριστές γνωρίζουν καλύτερα τι αλλάζει και τι μπορεί εντέλλει να αλλάξει αυτή την περίοδο εκμεταλευόμενη το 15νθήμερο, ώστε να διεκδικούμε και να παίρνουμε ότι μας αξίζει μέχρι το τελευταίο λεπτό των αγώνων.
Η Κερασιά τέλος δείχνει ομάδα άλλης κατηγορίας μέχρι τώρα, ενώ ο Προφήτης ο αδύναμος κρίκος του πρωταθλήματος.
Με την ευκαιρία της σημερινής παρέλασης, στο μυαλό μου έρχεται το γνωστό ποδοσφαιρικό «γνωμικό» που αναφέρεται στους προπονητές και λέει "δεν θα κάνει παρέλαση". Μπορεί να μην είχαμε πολλές περιπτώσεις στην Α1 όπως άλλες χρονιές που να δικαιολογούν την επίκληση του «γνωμικού», όμως κάποιοι ακόμα κι αν καταφέρουν να κάνουν, δεν πείθουν ούτε ότι το έχουν καταφέρει δικαιωματικά, ούτε ότι μπορούν να το καταφέρουν καλύτερα μέχρι την επόμενη του Μαρτίου... Μπορεί να φταίνε τα «ψηλά τακούνια», ή έλλειψη «ισορροπίας», ή ακόμη και το άγχος, αλλά αν δεν έχεις την δυνατότητα και την ικανότητα να τα αλλάξεις, τότε αργά ή γρήγορα θα σκοντάψεις...
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας έχει ρεπό, όμως έχει προγραμματίσει δύο φιλικούς αγώνες αυτή τη βδομάδα, με αντιπάλους που θα ανακοινωθούν άμεσα από το @P e l l a. Στο πρόγραμμα δεσπόζει κυρίως λόγω ονομάτων, το ντέρμπι της Έδεσσας ανάμεσα σε Εδεσσαϊκό και Αλμωπό, ενώ το ενδιάφερον παραμένει αμείωτο στα περισσότερα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2013-14
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Ν – Ι -- Η
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
4 – 1 -- 0
11 - 2
13
2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΣΤΩΝ
40 -- 1
10 - 4
12
3
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
4 – 0 – 1
9 - 3
12
4
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
3 – 1 -- 1
8 - 2
10
5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ*
3 – 1 0
7 - 1
10
6
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
2 – 1 2
5 - 4
7
7
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
1 – 2 – 1
2 - 4
5
8
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ  
1 – 2 -- 2
4 - 7
5
9
Μ.Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ*
1 – 1 – 2
6 - 5
4
10
Μ.Α. ΟΡΜΑΣ
11 -- 2
5 - 6
4
11
Μ.Α. ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΑΣ*
1 -- 1 2
2 - 4
4
12
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
1 1 -- 3
4 - 8
4
13
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
1 -- 0 -- 4
6 - 10
3
14
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ*
1 -- 0 -- 3
3 - 11
3
15
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ*
0 -- 0 -- 4
3 - 13
0
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ
### Play Off ----- ### Play Out ----- ### Υποβιβασμός
ΟΡΜΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μ Α Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
-
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
-
Μ Α ΟΡΜΑΣ
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ
-
Μ Α Ν ΠΕΛΛΑΣ
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
-
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ
-
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣΑΣ
ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
-
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
-
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: