Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Ο βαθμολογικός πίνακας ενδεικτικός αλλά όχι απόλυτος, μας δίνει μια πρώτη εικόνα των ομάδων, χωρίς να μπορεί κανείς να βάλει το χέρι στη φωτιά για καμία. Όσο εξελίσσεται το πρωτάθλημα, θα προστίθενται κι άλλοι παράγοντες αρνητικοί ή θετικοί, που θα επηρεάσουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την πορεία και τους στόχους των ομάδων.
Αναπάντεχη άνοδος του Αλμωπού στην κορυφή, που συγκατοικεί πλέον με την σταθερά καλή Ελπίδα. Ο φιλόδοξος Ολυμπιακός είναι στην τρίτη θέση και η μόνη αήττητη ομάδα της Α1 μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής, ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ και τον Εθνικό αλλά έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο αφού εξέτισε το ρεπό του. Ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στον Εξαπλάτανο και μάλλον αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, όπως αρχικά φαινόταν. Ο Εθνικός, ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας μας, επανήλθε στις νίκες και δείχνει με την μέχρι τώρα εικόνα του, ότι μπορεί διεκδικήσει μια θέση στα play off εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ο Ορφέας σταθερά υπολογίσιμος τα τελευταία χρόνια, μάλλον θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω για να πετύχει υψηλότερους στόχους τη φετινή περίοδο. Ο Εξαπλάτανος φαίνεται να πήρε μπροστά με τα δύο τελευταία αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί σταθερότητα και διάρκεια για να πειστεί και να πείσει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Η Όρμα αποδεικνύει ότι δεν είναι τελικά αμελιτέα, αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Η δική μας ομάδα χρειάζεται ειδικό άρθρο, αλλά θα περιοριστώ μόνο να πω αυτό που έγραψα και στο σχολιασμό του αγώνα με τον Αλμωπό, ότι πρέπει να σταματήσει να αδικεί τον εαυτό της, όπως συνέβει και στην Τραπεζούντα με τον ΠΑΟΚ και στην Πέλλα με τον Αλμωπό. Η Νέα Πέλλα εξέτισε το ρεπό της και δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα διαχειριστεί στη συνέχεια την πρώτη νίκη της την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Εδεσσαϊκός που ήθελε να αφήσει πίσω την περσινή κακή χρονιά, με την μέχρι τώρα παρουσία του, μάλλον θα πρέπει να προετοιμάζεται για τα χειρότερα φέτος αν συνεχίσει έτσι. Ο Νέος Μυλότοπος η πάλαι ποτέ καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, όχι μόνο δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης ακόμα, αλλά δεν έχει βρει ακόμα τον δρόμο προς τα δίχτυα, προβληματίζοντας παράλληλα με την απόδοσή του. Τέλος από νωρίς μάλλον δείχνει σε «μηχανική υποστήριξη» ο Προφήτης Ηλίας, που έχει κάνει το χειρότερο ίσως ξεκίνημα της ιστορίας του.
Υπάρχει εικόνα, υπάρχει τάση, κάποια πρόωρα συμπεράσματα βγήκαν, αλλά βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα και ο δρόμος είναι μακρύς για να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις σε κορυφή και ουρά. Πιστεύω ότι μέχρι την 10η αγωνιστική, θα μπορεί να γίνει καλύτερη προσέγγιση για τους στόχους, τις προοπτικές και τη δυναμικότητα των ομάδων. Πάντως ένα είναι βέβαιο, ότι κανένα αποτέλεσμα σ' αυτό το πρωτάθλημα μ' αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί «βόμβα μεγατόνων».
Τοπικά ντέρμπι, ματς αποδείξεων και επιβεβαίωσης περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής, με τις ομάδες να ψάχνουν πολύτιμους βαθμούς και ξεκάθαρους στόχους.

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2013-14
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Ν – Ι -- Η
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
3 – 1 -- 0
8 - 0
10
2
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
3 – 1 -- 0
8 - 1
10
3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ*
3 – 0 -- 0
7 – 1
9
4
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
3 – 0 -- 1
8 - 3
9
5
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΣΤΩΝ
3 – 0 -- 1
8 - 4
9
6
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
2 – 1 -- 1
5 - 3
7
7
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
1 – 2 -- 1
2 – 4
5
8
Μ.Α. ΟΡΜΑΣ  
1 – 1 –- 2
5 - 6
4
9
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
1 – 1 -- 2
4 - 6
4
10
Μ.Α. ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΑΣ*
10 -- 2
2 - 4
3
11
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
10 -- 3
4 - 7
3
12
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
1 – 0 - -3
3 - 11
3
13
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
0 – 2 - -2
3 - 7
2
14
Μ.Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ*
0 – 1 - -2
0 - 3
1
15
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ*
0 – 0 - -3
1 - 7
0
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ
### Play Off ----- ### Play Out ----- ### Υποβιβασμός


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
-
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Μ Α Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
-
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ
Μ Α ΟΡΜΑΣ
-
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
Μ Α Ν ΠΕΛΛΑΣ
-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
-
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
-
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
-
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: