Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Λάμψη Ολυμπιονικών στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο!

Μοναδική λάμψη θα δώσουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες στο 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, στον οποίο θα έχουν δυναμική παρουσία το ερχόμενο Σάββατο (19/10), τρέχοντας με την ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου!
Συνολικά 24  Ολυμπιονίκες δήλωσαν συμμετοχή στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. με την ομάδα “Running Team_ Olympic Museum”, για κοινωφελείς σκοπούς, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Μουσείου και με αφορμή την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη για τα επίσημα εγκαίνια του ψηφιακού τμήματος του Μουσείου, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 20:00.
Ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες που θα τρέξουν στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο περιλαμβάνονται εκπρόσωποι πολλών αθλημάτων, με επικεφαλής της ομάδας τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Δημοσθένη Ταμπάκο.
Αναλυτικά, την ομάδα “Running Team_ Olympic Museum”  απαρτίζουν οι Δημοσθένης Ταμπάκος, Βούλα Πατουλίδου, Αναστασία Κελεσίδου, Πηγή Δεβετζή, Αθανασία Τσουμελέκα, Όθων Μοσχίδης, Στέλιος Μυγιάκης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Παπαδοπούλου, Εύη Μωραϊτίδου, Αγγελική Καραπατάκη, Βούλα Κοζομπόλη, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βούλα Ζυγούρη, Φωτεινή Βαβάτση, Νίκος Σιρανίδης, Κλεάνθης Μπάργκας, Ευαγγελία Ψάρρα, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Έλλη Μυστακίδου.
Ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας 5.000 μ. πραγματοποιείται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».
Επίσημοι υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η WIND, η Lucozade, η ΙΚΕΑ, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης, η Sport 2000, η ΕΥΑΘ, η DHL, η InterTruck, τα Φροντιστήρια Μπαχαράκη και το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, ενώ επίσημοι προμηθευτές είναι η MLS, η Αδαμίδης Α.Ε., η Dole, το Performance Store, η Άθως Security, τα Φυτώρια Βασιλειάδη και η Honeybee Audiovisual.


"ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ"


Το Ολυμπιακό Μουσείο και οι Ολυμπιονίκες μας, Δημοσθένης Ταμπάκος, Βούλα Πατουλίδου, Τασούλα Κελεσίδου, Νίκος Σιρανίδης, Γιώργος Σιγάλας, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Σοφία Μπεκατώρου, Αθανασία Τσουμελέκα, Πηγή Δεβετζή, Αιμιλία Τσουλφά, Φωτεινή Βαβάτση, Όθων Μοσχίδης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Δήμητρα Μαγκανουδάκη, Ευαγγελία Ψάρρα, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Έλλη Μυστακίδου, όλοι μαζί σας υποδεχόμαστε στο Ολυμπιακό Μουσείο ανοίγοντας τις πύλες της νέας ψηφιακής εποχής δημιουργώντας  το Μουσείο του μέλλοντος. Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, στις 20:00 η ψηφιακή τεχνολογία εισέρχεται δυναμικά στο μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Ολυμπιακής μας κληρονομιάς. Η επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου μετατρέπεται σε μία ζωντανή εμπειρία με διάδραση, ψυχαγωγία και μάθηση. Μέτρηση δεξιοτήτων, ψηφιακή ξενάγηση, προβολή οπτικοακουστκού υλικού, ολογραφική απεικόνιση ολυμπιονικών είναι κάποιες από τις εφαρμογές που φέρνουν νέα πνοή στον εκθεσιακό χώρο και τον ανάγουν σε χώρο νέων αναζητήσεων και εμπειριών. Το Ολυμπιακό Μουσείο, λοιπόν, σας καλεί σε μία μοναδική ξενάγηση από του Έλληνες Ολυμπιονίκες που σηματοδοτεί τη μετάβαση του Μουσείου στη νέα ψηφιακή εποχή. Νωρίτερα, θα προηγηθούν ομιλίες, από διακεκριμένες προσωπικότητες του Ολυμπιακού Κινήματος, τον ιστορικό κ. Γεώργιο Δολιανίτη και τον κ. Αθανάσιο Κριτσινέλη. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η δυναμική ομάδα του Μουσείου και των Ολυμπιονικών «Running Team_Olympic Museum», θα συμμετάσχει για φιλανθρωπικό σκοπό, στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο.
Και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών «Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε μας δίνει τη δυνατότητα να θέσουμε νέες ισχυρές βάσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε πάνω σε αυτές το νέο οικοδόμημα που θα αφορά στη νέα γενιά, με επιστέγασμα, τόσο τις διαχρονικές αξίες και αρχές, όσο και τις νέες και καινοτόμες μεθόδους. Είναι χρέος μας, να εκφράζουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό επενδύοντας στην Παιδεία, η οποία αποτελεί τον πλέον ισχυρό τρόπο εξόδου από μια κρίση. Το Ολυμπιακό Μουσείο και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε στην άμεση υλοποίηση παιδαγωγικών δράσεων, με σημείο έναρξης και αναφοράς το Ολυμπιακό Μουσείο». 
Η Μοναδική αυτή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή επίσημου Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Ολυμπιακού Μουσείου και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, των δύο μελών της Ολυμπιακής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: