Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Περισσότερο νεοφιλελεύθερος πεθαίνεις

Η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι επιλέχθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ως προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη. H Eurobank Properties θα καταβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ οικονομικό αντάλλαγμα που ανέρχεται σε 145, 81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα της Eurobank Properties  από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ, ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.
Ένα λεπτό, γιατί εδώ σου έρχεται το εγκεφαλικό: Η Eurobank Properties θα δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ, άγνωστο πότε και πως, περίπου 146 εκατομμύρια ευρώ για να έχει να παίρνει τα επόμενα 20 χρόνια τουλάχιστον 280 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο! Μιλάμε για απίστευτο σκάνδαλο καθώς τα ακίνητα που θα νοικιάζει η Eurobank Properties στο ελληνικό δημόσιο είναι, μεταξύ πολλών άλλων φιλέτων στο κέντρο και στην περιφέρεια της Αθήνας, τα κτίρια των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Δικαιοσύνης και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συνολικής δομημένη επιφάνειας 189.000 τετραγωνικών μέτρων.
Μιλάμε δηλαδή για δημόσια κτίρια που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ, υποτίθεται, για να αξιοποιηθούν ώστε να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα στην κατεύθυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους. Μιλάμε για μεγάλα νεοφιλελεύθερα κόλπα και όπως σε όλα τα νεοφιλελεύθερα κόλπα η μίζα και η ρεμούλα είναι δεδομένες. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση μιλάμε και για παράνοια, καθώς η Eurobank έχει ανακεφαλαιοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά με χρήματα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, χρήματα δηλαδή που προέρχονται από δανεικά που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Δηλαδή τα 146 εκατομμύρια ευρώ που θα δώσει η Eurobank στο ΤΑΙΠΕΔ προέρχονται από δανεικά που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός και τα, τουλάχιστον, 480 εκατομμύρια που θα καταβάλει το ελληνικό δημόσιο για νοίκια στη Eurobank θα προέλθουν από φόρους που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Την ίδια στιγμή, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προβλέπει αιματηρές περικοπές στις δαπάνες για τα δημόσια συστήματα υγείας και παιδείας.

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: