Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Αλμωπός Αριδαίας - Πέλλα (1-1)2-1

Σ' ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και έδειχνε κομμένο και ραμμένο στην ισοπαλία, ο κακός Αλμωπός νίκησε την πολύ μέτρια Πέλλα. Μια ήττα για την ομάδα μας που δεν της κόστισε και ιδιαίτερα βαθμολογικά, αφού οι διώκτες της δεν την εκμεταλεύθηκαν, ενώ και οι ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα δεν απέκτησαν καμία απαγορευτική διαφορά. Πάντως έστω κι αν δικαιολογείται η ήττα και η σημερινή μέτρια εμφάνιση για πολλούς και διάφορους λόγους, τέτοιες ευκαιρίες με ομάδες σαν τον Αλμωπό σ' αυτή την κατάσταση, δύσκολα επαναλαμβάνονται... Τις όποιες δίκαιες διαμαρτυρίες μας κυρίως για την φάση του πρώτου γκολ του Αλμωπού με το ανύπαρκτο πέναλτι, μάλλον τις πήρε ο «άνεμος» της μέτριας εμφάνισης και τις εμπόδισε να ακουστούν με μεγαλύτερη ένταση...
Το παιχνίδι κύλισε και στα δύο ημίχρονα περίπου στο ίδιο μέτριο τέμπο, χωρίς να αλλάζουν και πολλά στην εικόνα του σε όλη την διάρκεια του. Φάσεις πολλές δεν υπήρχαν, με τις μονομαχίες και τα λάθη στην μεσαία γραμμή να κυριαρχούν, αν και η μερίδα του λέοντος στις καλές ευκαιρίες ανήκε στην ομάδα μας. Αξιοσημείωτες οι τέσσερις καλύτερες, η πρώτη στο πρώτο ημίχρονο με τον Ρίσκο σε τετ α τετ να νικιέται από τον τερματοφύλακα του Αλμωπού κι ενώ το σκορ ήταν ήδη 1-1, ενώ στην επανάληψη με πρωταγωνιστή σε δύο φάσεις τον Καραμούζα, με ισάριθμες κεφαλιές από πολύ καλή θέση να μην καταφέρνει να σκοράρει(η δεύτερη στις καθυστερήσεις) και να ισοφαρίσει. Ευκαιρία για ισοφάριση είχε και ο Ρίσκος, όταν από λάθος γύρισμα αμυντικού βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά στην προσπάθεια του να τον ξεπεράσει, έχασε την ισορροπία του και μαζί την ευκαιρία να σκοράρει. Ο Αλμωπός δεν πάτησε περιοχή εκτός από τις φάσεις των δύο τερμάτων και μια κεφαλιά άουτ από καλή θέση σε χτύπημα φάουλ πλάγια δεξιά.
Τα γκολ: Με την συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου, κι ενώ οι δύο άμυνες και οι τερματοφύλακες περνούσαν ένα ήσυχο απόγευμα, ήρθε το πέναλτι-εφεύρεση από τον κ. Αργυρό που αντκατέστησε τον κ. Πασλαμούσκα, για να ταράξει τα νερά σ' ένα κακό αλλά ήρεμο παιχνίδι. Η θεατρινίστικη «πιρουέτα» του επιθετικού του Αλμωπού, παρέσυρε τον ρέφερι που έδειξε πέναλτι προς έκπληξη όλων στο γήπεδο, αντί για κίτρινη κάρτα στο ποδοσφαιριστή. Το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση του Ελευθεριάδη Γ., παρά την καλή προσπάθεια του Ζαχαριάδη που βρήκε ελαφρώς την μπάλα. Το 1-1 στο 40' με άφογη εκτέλεση πέναλτι του Καραμούζα που ξεγέλασε τον τερματοφύλακα(7η φωτογραφία). Το πέναλτι κέρδισε ο ίδιος που ανατράπηκη από πίσω λίγο έξω από την μικρή περιοχή, πριν σουτάρει προς το τέρμα. Το 2-1 στο 60' από τον Ελευθεριάδη Λ., σε μια φάση που η άμυνα της Πέλλας πιάστηκε στον ύπνο, όταν από δεξιά κοντά στην γραμμή του άουτ βγήκε συρτή σέντρα στο σημείο το πέναλτι(φάση που για τον Αλμωπό αποτελεί σήμα κατετεθέν την τελευταία 3ετία), με τον σκόρερ να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει δύο φορές σε πόδια αμυντικών και να καταλήγει αργά και μαρτυρικά στα δίχτυα του Ζαχαριάδη. Στο ξεκίνημα της φάσης η Πέλλα διαμαρτυρήθηκε έντονα για οφσάιντ, κάτι που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εμείς στο σημείο που βρισκόμασταν. Πάντως η φάση ήταν οριακή και εμπίπτει στην κατηγορία των «ανθρώπινων λαθών» για τον α' βοηθό και δεν μπορεί να κατηγορηθεί, αν πράγματι ήταν οφσάιντ ο επιθετικός του Αλμωπού.
Η Πέλλα μέτρια με κακή κυκλοφορία, αστάθεια στην άμυνα, πολλά λάθη και σε λήθαργο η μεσαία γραμμή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Το αρκετό τρεξιμο των ποδοσφαιριστών μας, αποδείχθηκε άσκοπο, αφού συνήθως προερχόταν από δικά μας «εύκολα» λάθη. Πάντως δικαιούταν κάτι παραπάων σήμερα, γιατί ήταν από τους «τυφλούς ο μονόφθαλμος». Κορυφαίος από την ομάδα μας ο Ρίσκος και κατά διαστήματα μόνο ο Καραμούζας κυρίως επιθετικά.
Ο Αλμωπός απλά απογοήτευσε και πρέπει να αισθάνεται αρκετά τυχερός που βγήκε κερδισμένος με τρεις επιπλέον βαθμούς απ' αυτό το παιχνίδι. Κι αν στην Πέλλα στεναχωριέμαστε από τέτοιες εμφανίσεις και ήττες αναπολώντας την ομάδα προηγούμενων ετών, στον Αλμωπό ίσως θα πρέπει να κάνουν «χαρακίρι» όταν βλέπουν έτσι την ομάδα τους και σκέφτονται το ένδοξο παρελθόν τους.
Λίγος και ανέτοιμος για Α1 ο ρέφερι κ. Αργυρός, με λίγα αλλά όχι ουσιώδη λάθη σε «εύκολες» φάσεις ο α' βοηθός κ. Μίσκος.

Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Κούμπους, Χούτας, Γκουτούδης, Ξανθόπουλος, Χαχαμίδης, Καμπούρης, Κορώνας, Καραμούζας, Στάγκος(Μπουράκης), Ρίσκος.

  • Καμιά 20αριά εισιτήρια πρέπει να έκοψε σήμερα ο Αλμωπός και δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην «καθημερινή» Τετάρτη.
  • Αποβλήθηκαν από τον πάγκο για την ομάδα μας από τον κ. Αργυρό και ο προπονητής μας κ. Τσιμπίνης και ο πρόεδρος κ. Καραγιάννης μετά από έντονες διαμαρτυρίες στις φάσεις των δύο τερμάτων του Αλμωπού.
  • Λειψανδρία στον πάγκο των αναπληρωματικών για την ομάδα μας, που μόλις και μετά βίας συμπληρώθηκε τυπικά αφού δεν ήταν όλοι οι ποδοσφαιριστές ετοιμόπολεμοι η 16άδα. Και σίγουρα δεν φταίνε μόνο οι τραυματισμοί...
  • Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας υποδέχεται την Κυριακή τον Εθνικό Γιαννιτσών.












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου, Πέτρο,
Δυστυχώς για σένα ξεσκεπάστηκες. Τέτοια περιγραφή ούτε ο Καραγιάννης θα μπορούσε να κάνει. Δεν ήμουν στο γήπεδο όμως τα πράγματα τα έμαθα πάρα πολύ διαφορετικά από τι μας τα λες. Δεν σε πιστευω και ουτε σε διαβαζω άλλη φορά. Μόνο εκείνο τον παλίκαρο τον «διαβασμένο» πιστεύω. Εκείνος μάλιστα είναι αντικειμενικός και τα λεει με το όνομα τους. Αυτόν ξέρω, αυτόν εμπιστευόμαι, Όπως τότε στην όρμα.