Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Σιγά σιγά στον βαθμολογικό πίνακα διαφαίνεται μια σταθερότητα και μια ισορροπία όσο αφορά τις θέσεις που καταλαμβάνουν οι ομάδες, όμως αυτές δεν έχουν εξασφαλίσει τίποτα για καμία και παραμένουν εύθραυστες και λεπτές. Η μόνη άξια λόγου αλλαγή αυτή την αγωνιστική, ήταν η υποχώρηση της Νέας Πέλλας στην 13η θέση, με την Όρμα να την ξεπερνά. Η κορυφή όμως έμεινε σχεδόν αμετάβλητη...
Παρά το ρεπό ο Ολυμπιακός παρέμεινε μόνος στην κορυφή κάτι που του δίνει ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την συνέχεια, αφού η ο Εξαπλάτανος που είχε την ευκαιρία με νίκη έστω και προσωρινά να βρεθεί μόνος στην κορυφή, σκόνταψε στο Μάνδαλο. Ο Αλμωπός που προβλημάτισε, απέκτησε άλλον συγκάτοικο στην 3η θέση, κι αυτή ήταν η Ελπίδα που κέρδισε το παιχνίδι στη Νέα Πέλλα και θα φανεί στην διάρκεια αν έχει τις «αντοχές» για να κυνηγήσει την 4άδα. Ο ΠΑΟΚ έχασε στην Πέλλα και υποχώρησε στην 5η θέση..Το Μάνδαλο σταθερά αναρριχείται στον βαθμολογικό πίνακα και βρίσκεται πλέον στην 6η θέση, μετά το καλό σερί θετικών αποτελεσμάτων. Ο κυνικός Εθνικός κρατά κιυτός την επαφή με την 4αδα, αφού μπορεί και παίρνει τα αποτελέσματα με ομάδες που φαντάζουν στα μέτρα του. Ο Ορφέας μετά το κακό διάστημα, κατάφερε να ξεκολλήσει στην βαθμολογία και να προσπεράσει τον άχρωμο Εδεσσαϊκό που πάει από το κακό στο χειρότερο.
Η ομάδα μας μπορεί να μην άλλαξε θέση στον βαθμολογικό πίνακα, όμως οι βαθμοί που παίρνει και η αγωνιστική συνέπεια, της δίνουν το δικαίωμα να πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες προοπτικές για την συνέχεια. Υπάρχει μια βαθμολογική ασφάλεια, προκειμένου να αρχίσουμε να «κτίζουμε» ψηλότερα, δίνοντας μας παράλληλα και επιπλέον κίνητρο, αλλά χρειάζεται εκγρήγορση και ιδιαίτερη προσοχή γιατί η αφθαρσία από την φθορά σ' αυτό το αμφίρροπο πρωτάθλημα, έχουν ελάχιστες αποστάσεις για όλες τις ομάδες.
Ο Νέος Μυλότοπος με τα δύο τελευταία πολύ σημαντικά αποτελέσματα που απέσπασε, προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τις ομάδες της ουράς και να πλησιάσει στις θέσεις που εξασφαλίζουν την απευθείας σωτηρία.
Η Όρμα που δείχνει να συνέρχεται, ξεπέρασε την Νέα Πέλλα και καταδιώκει πλέον και τον Νέο Μυλότοπο. Η Νέα Πέλλα απογοητεύει και βυθίζεται συνεχώς βαθμολογικά και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, όταν έχει πετύχει μόλις 8 τέρματα σε 15 αγώνες και μάλιστα τα μισά απ' αυτά σ' ένα μόνο παιχνίδι. Ο Προφήτης Ηλίας παλεύει αλλά δεν μπορεί, ενώ η ουραγός Κερασιά δείχνει να πετά «λευκή πετσέτα».
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2013-14
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Ν – Ι -- Η
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ*
10 – 2 – 2
22 – 7
32
2
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
9 – 3 – 3
24 – 15
30
3
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
9 1 5
28 15
28
4
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
8 4 – 3
27 14
28
5
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
8 3 4
27 13
27
6
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
8 2 5
27 21
26
7
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
8 1 6
21 16
25
8
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
7 2 6
1615
23
9
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
6 4 5
2022
22
10
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
6 – 2 – 7
25 20
20
11
Μ.Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
4 3 8
25 29
15
12
Μ.Α. ΟΡΜΑΣ
4 1 10
16 29
13
13
Μ.Α. ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
3 3 9
8 17
12
14
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
3 – 1 11
16 40
10
15
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
3 0 – 12
11 40
9
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ
### Play Off ----- ### Play Out ----- ### Υποβιβασμός


Ο επόμενος αγώνας για την ομάδα μας ίσως είναι ο κομβικότερος μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, βλέποντας και την άμεση συνέχεια του αγωνιστικού προγράμματος μέχρι και το ρεπό της 6ης αγωνιστικής.. Η 5άδα αγώνων περιλαμβάνει 3 παιχνίδια εκτός έδρας και δύο εντός. Μόνο ο επόμενος αντίπαλος μας δηλαδή η Όρμα, είναι ομάδα που βρίσκεται πιο κάτω από την Πέλλα στην βαθμολογία και θεωρητικά ο πιο «βατός» για να σπάσουμε το «ρόδι» εκτός έδρας. Βέβαια η Όρμα δείχνει αυτή την περίοδο σε καλή κατάσταση, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την δική μας σταθερά ανοδική αγωνιστική κατάσταση, καθώς και τις δυνατότητες της ομάδας μας, η οποία παίζοντας με πειθαρχία και αυτοπεποίθηση, μπορεί να πάρει αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε έδρα της κατηγορίας. Τα ματς που ακολουθούν μέχρι το ρεπό είναι: Όρμα(εκτός), Ελπίδα(εντός), Αλμωπός - Ολυμπιακός(εκτός), Εθνικός (εντός).
Βλέποντας και ολόκληρο το πρόγραμμα της με τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν, γίνεται εύκολα κατανοητό πόσο σημαντικό παιχνίδι είναι για την Πέλλα αυτό στην Όρμα. Ίσως μόνο το Ελπίδα - Κερασιά μπορεί κάποιος να προβλέψει το αποτέλεσμα με σχετική ασφάλεια. Ρεπό ο Προφήτης Ηλίας. Κατά τα άλλα ο καλός χαμός!

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
-
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
-
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
Μ Α Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
-
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Μ Α ΟΡΜΑΣ
-
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
Μ Α Ν ΠΕΛΛΑΣ
-
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
-
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: