Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ποιές δραστηριότητες συνθέτουν το ιδανικό 24ωρο μιας γυναίκας

Το ερώτημα βέβαια θα μπορούσε να είναι ρητορικό και οι απαντήσεις που θα έδινε κάθε μια γυναίκα να είναι εντελώς διαφορετικές. Όμως μια έρευνα Αμερικανών και Γερμανών επιστημόνων έρχεται να τοποθετήσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, ή καλύτερα έρχεται να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσα λεπτά σεξ χρειάζεται μια γυναίκα τη μέρα, προκειμένου να έχει το «τέλειο 24ωρο».
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Τζέικομπς, στη Βρέμη της Γερμανίας και συνάδελφοι τους από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το ιδανικό, το τέλειο 24ωρο πρόγραμμα μιας γυναίκας. Στη μελέτη που δημοσίευσαν στο περιοδικό Journal of Economic Psychology, οι επικεφαλής της έρευνας Δρ Κρίστιαν Κρολ και Σεμπάστιαν Ποκούτα, αφού μελέτησαν και συγκέντρωσαν τις απαντήσεις από 910 γυναίκες (διαφορετικών ηλικιών) διαπίστωσαν ότι το ιδανικό 24ωρο μιας γυναίκας περιλαμβάνει πολύ, μα πάρα πολύ σεξ κάθε ημέρα. Σχεδόν μιάμιση ώρα τη μέρα. Θεωρητικά πάντα γιατί πρακτικά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.
Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν και να βαθμολογήσουν κάθε μια από τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Στη συνέχεια οι επιστήμονες που συγκέντρωσαν τις απαντήσεις δημιούργησαν το «ιδανικό» 24ωρο, το οποίο περιλαμβάνει 16 ώρες δραστηριοτήτων και 8 ώρες ύπνου.
Το τέλειο 16ωρο λοιπόν για μια γυναίκα το οποίο θα της δημιουργήσει τόσο ψυχική, όσο και σωματική υγεία, περιλαμβάνει:
106 λεπτά σεξ. Δηλαδή περισσότερη από μιάμιση περίπου ώρα, απόλαυσης και ηδονής, η οποία αποφορτίζει από το άγχος και ανεβάζει την αυτοεκτίμηση της.
82 λεπτά κοινωνικοποίησης. Με άλλα λόγια να βγαίνει με παρέα, να κάνει το απαραίτητο αναζωογονητικό κουτσομπολιό με τις φίλες της κτ.λ
78 λεπτά χαλάρωσης. Ανάμεσα στην εργασία της ή στις δουλειές του σπιτιού.
75 λεπτά για φαγητό. Ή για δείπνο σε κάποιο εστιατόριο, ή και ακόμη στο σπίτι, με την οικογένεια ή με καλούς φίλους.
73 λεπτά προσευχής /διαλογισμού. Είναι της μόδας η γιόγκα
68 λεπτά άσκησης. Μια ώρα στο γυμναστήριο κάνει πάντα μια γυναίκα να νιώθει καλύτερα.
57 λεπτά στο τηλέφωνο. Το κουτσομπολιό που λέγαμε παραπάνω.
56 λεπτά ψώνια. Αν τα 56 λεπτά μπορούσαν να γίνουν… 56 ώρες την ημέρα θα ήταν το ιδανικό για μια γυναίκα. Σε κάθε περίπτωση τα ψώνια, ακόμη και στο σούπερ μάρκετ, την βοηθούν να αλλάξει παραστάσεις και να χαλαρώσει.
55 λεπτά τηλεόραση. Να δει τις ειδήσεις ή τις εκπομπές και τις σειρές που θα την αποφορτίσουν από την ένταση και την κούραση της ημέρας.
50 λεπτά μαγείρεμα. Όσο και να διαμαρτύρονται όταν είναι κουρασμένες, πάντα η κουζίνα είναι ο χώρος της γυναίκας στον οποίο δημιουργεί και την βοηθάει να χαλαρώνει. Το μαγείρεμα χαλαρώνει και αφήνει τη γυναίκα να δημιουργήσει και να εκφραστεί.
48 λεπτά στον υπολογιστή. Να ενημερωθεί αλλά και να μιλήσει με κάποια φίλη που ζει στο εξωτερικό.
47 λεπτά δουλειές του σπιτιού. Αυτό εάν μπορούσαν θα το διέγραφαν από την ημερήσια λίστα τους, αλλά είναι μια «βρώμικη» δουλειά που κάποιος πρέπει να κάνει.
46 λεπτά ενασχόληση με τα παιδιά. Μπορεί η πλειοψηφία των μανάδων γυναικών να έχει δώσει μόνο 46 λεπτά στην ενασχόληση με τα τέκνα τους, σίγουρα όμως εάν είχαν περισσότερο χρόνο την ημέρα θα τον αφιέρωναν εκεί.
46 λεπτά ύπνος. Κάτι σαν μικρό διάλλειμα σε μια δύσκολη ημέρα.
36 λεπτά στη δουλειά. Το ιδανικό όχι μόνο για γυναίκες αλλά και για άνδρες.
33 λεπτά στις μετακινήσεις. Ή και λιγότερο. Οι μετακινήσεις και το μπλέξιμο στην κίνηση είναι και αγχωτικό και ψυχοφθόρο.

Πηγή: invitromagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: