Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΟΤ: Έδωσε έργο 427 χιλ. ευρώ στην υπό πτώχευση Velti

Προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του ΕΟΤ να αναθέσει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών Velti, η οποία από το Νοέμβριο βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης ζητώντας την προστασία του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, έργο ύψους 427.613 ευρώ για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης.
Η ανάθεση στην ένωση εταιρειών iKnowHow, Velti και Digital Rum, η οποία έγινε κατόπιν διεθνούς δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού και την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2013 και βρίσκεται αναρτημένη στη Διαύγεια

Το έργο αφορά στο «Σχεδιασμό και ανάπτυξη της Πύλης, προμήθεια εξοπλισμού, ανάπτυξη εφαρμογών και ψηφιακών διαδρομών και πολυμεσική ολοκλήρωση τουριστικών εμπειριών» της Πράξης «ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ». Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 735.300 ευρώ, μειώθηκε ωστόσο στις 427.613 ευρώ.

Η Velti ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό την ανάπτυξη, ολοκλήρωση και παροχή λύσεων ηλεκτρονικού επιχειρείν (e-business). Το 2011 πέρασε το «κατώφλι» του Nasdaq με την τιμή της μετοχής της να αγγίζει τα 20 δολάρια.

Στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της βρίσκονταν ηχηρά ονόματα όπως η American Express, η Ford, η AT&T, η Panasonic, η Vodafone, η Orange, η Coca Cola και η Toyota.

Η πορεία της εταιρείας όμως ήταν κατηφορική το 2013, έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες από τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι ζημίες αυξήθηκαν, ενώ τα έσοδα υπέστησαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους καθίζηση κατά 47% (στα 31,2 εκατ. δολ.).

Τον Οκτώβριο μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Capital.gr, η εταιρεία είχε καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης από κεφάλαια του αναπτυξιακού νόμου, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Velti καταθέτει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές για τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. Η αίτηση έγινε στο Delaware στο πλαίσιο του άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα. Για τις δραστηριότητες σε Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ινδία, Κίνα, Βραζιλία, Ρωσία και Εμιράτα δεν ζητήθηκε προστασία. Στόχος της κίνησης ήταν να προχωρήσει η πώληση assets του ομίλου στις ΗΠΑ.

Τον ίδιο μήνα, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας, πραγματοποιήθηκε μεταφορά όλων των δραστηριοτήτων σε Ελλάδα και Βαλκάνια στην θυγατρική VCI, ενώ έγιναν σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας.

Βίκυ Κουρλιμπίνη


Πηγή:www.capital.gr
Πηγή: Capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: