Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ "ΙΚΑΡΟΙ" ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ!

Με εκδρομική,αθλητική  εξόρμηση επωφελήθηκε από το διήμερο της 4 και 5 Ιανουαρίου, η Ακαδημία μπάσκετ"Ίκαροι"  Γιαννιτσών. Εξέδραμε στις Σέρρες, προσκεκλημένοι των 'Ικάρων" Σερρών  με τα παιδιά της  και τα μέλη των οικογενειών τους, σ' ένα σημαντικό τουρνουά,όπου συμμετείχαν οι  "Ικάροι" Σερρών, ο ΚΑΟΔ Δράμας, ο ΑΟΚ Καβάλας και ο  Πανσερραικός.
Όσον αφορά την απόδοση των καλαθοσφαιριστών-τριών εντός του παρκέ ,τ' αποτελέσματα των αγώνων και η γενική εικόνα επίδοσης, ατομικά και ομαδικά, ήταν πολύ ενθαρρυντικά για όλους.
Η αθλητική παρουσία των τμημάτων των Ικάρων Γιαννιτσών, ( 6 νίκες σε 8 αγώνες) ,άφησε στους μεν γονείς και παιδιά ,πολύ καλές εντυπώσεις και ενθουσιασμό για τη συνέχιση ενασχόλησης με το  αγαπημένο τους μπάσκετ, στους δε υπευθύνους προπονητές Σπόντη Νίκο και Σερέτη Θεολόγο, πλήρη ικανοποίηση για την απόδοση των παιδιών της Ακαδημίας, καθώς επίσης και ενισχυμένο το αίσθημα ευθύνης για το αθλητικό τους μέλλον και το ήθος ,έναντι των γονέων που στηρίζουν την όλη προσπάθεια.
Το εκδρομικό πρόγραμμα καλύφθηκε με σημαντικές αθλητικές  εκδηλώσεις αλλά και τουριστικές επισκέψεις όπως αυτής της γνωριμίας της πόλης των Σερρών αλλά και της επίσκεψης στην "Πολιτεία των Ευχών" όπου τα παιδιά διακέδασαν στο παγοδρόμιο και στα υπόλοιιπα ψυχαγωγικά στέκια.
Η υποδοχή, πάντως, των ομώνυμων " Ικάρων"  ήταν άψογη. Επιφύλαξαν στα μέλη της Γιαννιτσιώτικης αποστολής λόγους θερμούς, ειλικρινούς φιλοξενίας αλλά και πλήθους δώρων στα παιδιά.. Δόθηκαν από τους προπονητές και οι αμοιβαίες  διαβεβαιώσεις για τουρνουά ανταπόδοσης.
Σερέτης Θεολόγος: ".....Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους δεν είναι μόνο η ανταγωνιστική τους παρουσία σ' ένα απαιτητικό τουρνουά αλλά η εικόνα του συνόλου της Ακαδημίας μας στο κομμάτι του ήθους και της συμπεριφοράς των αθλητών-τριών μας, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, και η αναγνώριση από όλους τους υπευθύνους προπονητές και αντιπάλους !..Αποτελεί την πλήρη επίτευξη των στόχων που έχουμε βάλει και για τους οποίους μοχθούμε εδώ και τέσσερα χρόνια...Τη δημιουργία δηλαδή εκτός από ικανούς αθλητές, ανθρώπων με χαρακτήρα και ήθος,άριστων μαθητών, και με προσωπικότητα διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο που θα διασφαλίσει την ομαλή ένταξη στην κοινωνία, απο τη μιά, και από την άλλη, η πορεία τους στη ζωή να βασίζεται σε αδιαπραγμάτευτες ηθικές αρχές, συμπεριφορές και νοοτροπίες...
«αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την ιδέα που είχαν να μας προσκαλέσουν.. Η οργάνωση ήταν τέλεια και είναι βέβαιο ότι το μπάσκετ κέρδισε  πολλούς φίλους μέσα από αυτήν την  πρωτοβουλία. Γενικότερα η πόλη των Σερρών  βγαίνει ωφελημένη και μακάρι αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός...Μας χαροποίησαν ιδιαίτερα τα κολακευτικά λόγια του Νίκου Οικονόμου, πρώην διεθνή παίκτη και νυν προπονητή της Α2 ομάδας των Ικάρων Σερρών, αλλά κια του Σπανού Παναγιώτη που είναι η προσωποποίηση του Σερραικού μπάσκετ για το δυναμικό της Ακαδημίας μας, μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια της όλης προσπάθειας που καταβάλουμε! Αφιερώνουμε αυτήν την -από κάθε άποψη- επιτυχημένη παρουσία μας στις Σέρρες σε όλα εκείνα τα παιδιά της Ακαδημίας μας που δεν μπόρεσαν ν' ακολουθήσουν την αποστολή σε τούτη την αθλητική εκδρομή!...."
Σπόντης Νίκος:
"...Το μήνυμα που στείλανε τα παιδιά που αγωνίστηκαν, ήταν πως στο τέλος δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι. Δεν υπήρχαν πρώτοι και δεύτεροι. Νικητής ήταν μόνο το μπάσκετ! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν να έχει επιτυχία το τουρνουά  και ιδιαίτερα στον Σπανό Παναγιώτη, ο οποίος ήταν η ψυχή του τουρνουά.
Συγχαρητήρια στα παιδιά της Ακαδημίας μας για την όρεξη που επέδειξαν, τη μαχητικότητά τους , τις νίκες τους αλλά και  το ήθος και την απόδοση του fair-play...Ένα μεγάλο μπράβο όμως αξίζει και σε όλα τα παιδιά ,όλων των συλλόγων που αγωνίστηκαν!...

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι παρόλη την αρνητική οικονομική συγκυρία το αδερφό σωματείο των Ικάρων Σερρών,  θέλοντας να δώσει ένα θετικό παράδειγμα, μας δείχνει  εμπράκτως πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και πώς μπορούμε να λειτουργούμε σε αυτήν την κοινωνία που επιθυμούμε, στηρίζοντας θετικές δράσεις, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.Παρ’ όλη λοιπόν τη δύσκολη για τον τόπο και τη χώρα μας οικονομική περίοδο, η υλοποίηση  μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης έχει πολλαπλά οφέλη και είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού προβάλει  οποιαδήποτε πόλη και άθλημα, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι γίνονται με τη σειρά τους οι καλύτεροι πρεσβευτές της διοργανώτριας πόλης... Παράλληλα, δημιουργούνται σημαντικά οικονομικά οφέλη αφού για 2 και πλέον ημέρες κατακλύζονται από τους αθλητές και τους συνοδούς τους όλα τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία της περιοχής, δίδοντας έναν άλλο ρυθμό στη ζωή της πόλης ....
Το ενθαρρυντικό για την  Ακαδημία μας  είναι πως παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα μέσα ,που αθλούνται και δουλεύουν τα παιδιά ,σε σύγκριση με τα κέντρα υψηλού αθλητισμού των γειτονικών πόλεων  , «κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους» και με την εξαιρετική  προσπάθεια και απόδοσή τους,  στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, γεμίζοντας μας  με αισιοδοξία  για το μπασκετικό τους  μέλλον ...
Σπανός Παναγιώτης( Ίκαροι Σερρών) : "....Ευχαριστούμε το αδερφό σωματείο των Ικάρων Γιαννιτσών και τους υπεύθυνους προπονητές Σπόντη Νίκο και Σερέτη Θεολόγο για την συμμετοχή τους στη γιορτή του μπάσκετ που διοργανώσαμε και ελπίζουμε να φεύγουν ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία μας και την πόλη μας με τις καλύτερες των εντυπώσεων!...Συγχαρητήρια στα παιδιά ολων των Ακαδημιών που αγωνίστηκαν με πάθος, μπασκετική φαντασία και χαρά και μας αποζημίωσαν με πλούσιο θέαμα!...Εμείς έχουμε πάντα τις πόρτες της καρδιά μας ανοιχτές στους φίλους των Ικάρων Γιαννιτσών και ευελπιστούμε ότι η άψογη συνεργασία μας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και στο εγγύς μέλλον...Καλή και ευλογημένη μπασκετική χρονιά σε όλους και ν'ανταμώνουμε πάντα σε τέτοιες όμορφες αθλητικές γιορτές!...."








Δεν υπάρχουν σχόλια: