Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Όλα πήγαν κατ' ευχήν για την ομάδα μας την 24η αγωνιστική, αφού η Πέλλα εκμεταλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τις απώλειες των υπολοίπων και με την πρώτη εκτός έδρας νίκη, αποσπάσθηκε ακόμα περισσότερο από τον 13ο της βαθμολογίας και όχι μόνο. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχασε μετά από καιρό, δίνοντας ελπίδες στους επίδοξους μνηστήρες. Ο Προφήτης Ηλίας ελπίζει πλέον μόνο σε πολλαπλά θαύματα για να αποφύγει το μοιραίο...
Ο Ολυμπιακός που όπως έχουμε ξανατονίσει είναι ο «μονόφθαλμος» στους «τυφλούς» και τίποτα παραπάνω στη φτωχή και μίζερη Α1, κατάφερε κι έχασε από τον «τουρίστα» Εδεσσαϊκό, κι έδωσε ακόμα μεγαλύτερη πίστη και αισιοδοξία κυρίως στον Αλμωπό, ότι θα μπορέσει στο τέλος να «σώσει» τα φετινά play offs.
Ο Αλμωπός που κερδίζει με το στανιό και ο Εθνικός με τα φεγγάρια του, ακολουθούν σε μικρότερη ή μεγαλύτερη απόσταση, αλλά και οι δύο μαζί με την Ελπίδα, δεν πείθουν ότι μπορούν την υπέρβαση.
Ο Εξαπλάτανος που εξέτισε το ρεπό του κι έχασε κι άλλο έδαφος, μάλλον περισσότερο είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί τα δικά του προβλήματα, παρά να προετοιμαστεί για την τελική αντεπίθεση.
Ο «τουριστικός» όμιλος των επόμενων πέντε ομάδων, συμπεριλαμβανομένου και της δική μας, μπορεί από τη μία να ψάχνουν να βρουν στόχους στο πρωτάθλημα, από την άλλη όμως μπορούν να επηρεάσουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό τόσο την άνοδο, όσο και τον υποβιβασμό. Σε ότι μας αφορά, το επερχόμενο γειτονικό ντέρμπι με την Νέα Πέλλα, έχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον που έχει να κάνει με τις διαφορές στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά δεν παύει να είναι παράλληλα και υψηλού γοήτρου, ανάμεσα σε δύο ομάδες που η μία δεν θέλει να χάνει από την άλλη ούτε σε φιλικό!
Νέος Μυλότοπος, Νέα Πέλλα και Όρμα έχουν ελάχιστες διαφορές και θα επιβιώσει στο τέλος η ομάδα που το πιστεύει πιο πολύ και θα περιορίσει δραστικά τα λάθη της 
Ο Προφήτης Ηλίας το μόνο που έχει να κερδίσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, είναι εμπειρία για τα νέα παιδιά που θα απαρτίζουν την ομάδα στην προσπάθεια για άμεση επάνοδο στην Α1. Ο παρακάτω βαθμολογικός πίνακας από το site της ΕΠΣΠ, δίνει αυτοματοποιημένα τις ισοβαθμίες και βάζει τις ομάδες που ισοβαθμούν συνήθως σε λάθος σειρά κατάταξης.
Το επόμενονο ΣΚ δεν θα υπάρχει ποδοσφιαρική δραστηριότητα, αφού η Μικτή Πέλλας θα συμμετάσχει στο τουρνουά Roma Caput Mundi. Στην αγωνιστική όμως που ακολουθεί την 25η, δεσπόζει το δικό μας γειτονικό ντέρμπι με την Νέα Πέλλα όπου με το βαθμολογικό κίνητρο και το γόητρο που υπάρχει, αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη για το τρίποντο. Η Πέλλα με νίκη «καθαρίζει» την μπουγάδα μια και καλή για φέτος, ενώ η Νέα Πέλλα παίρνει μια σημαντική βαθμολογική ανάσα για το επιδιωκόμενο πλεονέκτημα έδρας, αλλά κυρίως για την αποφυγή της «ηλεκτρικής» 13ης θέσης. Ο άλλος αγώνας που θα επέλεγα να παρακολουθήσω μετά τον δικό μας, είναι αυτό στην Αριδαία ανάμεσα σε Αλμωπό και Ελπίδα, το οποίο θεωρώ πολλά υποσχόμενο αυστηρά ποδοσφαιρικά. Ας δούμε το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί σε περίπου δύο βδομάδες: 

2 σχόλια:

ΠΕΡΣΙΝΟΣ είπε...

κ πετρο ενημερωσε μας για το 2 γκολ της ομαδας μεσα στο μυλοτοπο με ποιο τροπο πανηγυρισε;σε ποιους το αφιερωσε;αν υπαρχει καποιο θεμα με την κερκιδα;η απλα ηθελε να μιμηθει τον Λ.δημητρη,τον Κ.μιχαλη,Χ.κωστα,Τ.γιωργο,Η΄΄τη φανελα με το Ν7 την περσινη΄;

Ανώνυμος είπε...

πάνε ρώτα τον ίδιο... φοβάσαι;;;