Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΤΟ "ΔΕΞΙ" ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ "ΙΚΑΡΟΙ" ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Κάνοντας μια ιδανική αρχή,  με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ξεκίνησε το πρωτάθλημα μίνι αγοριών και κοριτσιών μπάσκετ για τους Ίκαρους Γιαννιτσών.
"Ποδαρικό"  έκαναν τα κορίτσια, κερδίζοντας τον Κεραυνό 'Ασπρου  το Σάββατο και την σκυτάλη πήραν τα αγόρια την Κυριακή  που επιβλήθηκαν του Γ.Α.Σ. Αλεξάνδρειας .Και τα δύο παιχνίδια κερδήθηκαν από τους Ίκαρους με ευρύ σκόρ.
Εμφανώς ικανοποιημένοι δήλωσαν οι προπονητές των "Ικάρων":
Σπόντης Νίκος : ".....«  Η πρεμιέρα κάθε πρωταθλήματος έχει το δικό της άγχος, όταν μάλιστα ξεκινάς τους πρώτους επίσημους αγώνες...Θέλαμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, να είμαστε συγκεντρωμένες  και στα 40' του αγώνα και να εφαρμόσουμε την τακτική μας σε άμυνα και επίθεση. Ήταν, επίσης, απαραίτητο να παίξουμε με ενέργεια και να έχουμε διάρκεια στην καλή απόδοση μας από την αρχή έως το τέλος του ματς», ήταν τα λόγια του κόουτς Σπόντη Νίκου, αναφερόμενος στο παιχνίδι των κοριτσιών του."Νομίζω ότι τα καταφέραμε, γεγονός που μας ικανοποίησε!..Το μείζον θέμα είναι α' αποκτήσουν οι μικρές μπασκεμπωλίστριες αγωνιστικές εμπειρείες....Συγχαρητήρια και στις αντιπάλους μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν, τις ευχόμαστε καλή τύχη στη συνέχεια του πρωταθλήματος!..."
Σερέτης Θεολόγος::'' ....Οι νεαροί  παίκτες μου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό υπό  ιδιάζουσες  συνθήκες αφού αγωνιίστηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα.. Είχαμε μερiκά διαστήματα μέτριας απόδοσης  κατά τη διάρκεια του αγώνα, απόρρεια αυτής της απειρίας μας,  για αυτό και είμαι χαρούμενος για την εξέλιξή του παιχνιδιού και την τελική  ευρεία νίκη.  'Το βάθος πάγκου ήταν το κλειδί σε αυτή την σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Ξέραμε ότι η Αλεξάνδρεια πάντα  έχει  στη διάθεσή της μπασκετικά πιτσιρίκια. Πήραμε μεγάλη διαφορά  στο σκορ στην πρώτη περίοδο και διατηρήσαμε το προβάδισμα ως το τέλος. Δεν είναι εύκολο να ξεκινάς τις αγωνιστικές σου υποχρεώσεις με εκτός έδρα αγώνα, ιδιαίτερα  για τα παιδιά που αγωνίζονται πρώτη φορά επίσημα,για αυτό και μας χαροποιεί το θετικό ξεκίνημα! ....
Οι αντίπαλοι  λειτούργησαν  ομαδικά γι' αυτό έπρεπε  να παίξουμε  καλή ομαδική άμυνα και όχι να  εστιάσουμε σε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες. Η άμυνα είναι το «κλειδί» για να φτάσουμε στην νίκη, γιατί στην επίθεση έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Η άμυνα, άλλωστε, δίνει πάντα τις νίκες. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα  αλλά είμαι ικανοποιημένος  για την προσπάθειά τους, εξάλου αυτό που μας ενδιαφέρει σ' αυτή την τρυφερή ηλικία είναι η χαρά της συμμετοχής και όχι τόσο το αποτέλεσμα.. Ευχόμαστε στους φίλους της Αλεξάνδρειας καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα....."





Δεν υπάρχουν σχόλια: