Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αυξάνεται μισθός & διάρκεια απασχόλησης στην κοινωφελή εργασία

Αλλάζουν όλα για όσους θα προσλαμβάνονται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Το νέο καθεστώς ανακοίνωσε η νέα υφυπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, προσθέτοντας ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας σταδιακά και σε βάθος δύο ετών.
Ειδικότερα η κ. Αντωνοπούλου είπε ότι στόχος είναι αρχικά να επεκταθεί το διάστημα απασχόλησης από τους πέντε μήνες που είναι σήμερα στους εννέα έως έντεκα μήνες και ο μισθός από τα 500 ευρώ να αυξηθεί σταδιακά, ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως αυτός θα διαμορφωθεί μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
Διευκρίνισε επίσης ότι οι αμοιβές επιδοτούμενης εργασίας δεν θα είναι τέτοιες που να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά προς την αγορά εργασίας. Σε ότι αφορά στους πόρους του προγράμματος, πρόσθεσε ότι μπορεί να εξευρεθούν από την αναδιανομή των 3 δις ευρώ που προορίζονται για την κοινωφελή εργασία και από τα οποία το 60% προορίζονταν για αμοιβές και το 40% για αναλώσιμα.
«Κάναμε μία αλλαγή σκυτάλης» είπε αναφερόμενη στα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που τρέχουν η κ. Αντωνοπούλου και πρόσθεσε ότι τα εμπροσθοβαρή προγράμματα θα συνεχιστούν ως έχουν και αν υπάρξουν αλλαγές αυτές θα ανακοινωθούν μετά από 4 με 5 μήνες.
«Βασική κατεύθυνση είναι η σύνδεση των προγραμμάτων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στις τοπικές ανάγκες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: