Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

«Οι δημοκρατίες απορρίπτουν τα τελεσίγραφα»

Μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης μετά το ναυάγιο του Eurogroup. Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνεται ότι δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού, ενώ τονίζεται ότι οι δημοκρατίες απορρίπτουν τα τελεσίγραφα και δεν εκβιάζονται.
Με non paper το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι «παρά τις προσπάθειες για γεφύρωση των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις», στο Eurogroup παρουσιάστηκε κείμενο διαφορετικό -«σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση»- από εκείνο που η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να αποδεχτεί ως βάση συζήτησης, και το οποίο ζητούσε παράταση του μνημονίου.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού, επισημαίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου. 
Κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις. 
Σημειώνεται, δε, πως: «Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει».
Το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζει ότι «σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: