Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Π.Ο.Ε. - Υ.Π.ΠΟ.: «Οι επιλογές της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. δικαιώνονται καθημερινά»

Ως Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τη στάση μας, τη δράση μας και τις επιλογές μας σε όλη τη διάρκεια της περιόδου που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρεθήκαμε μπροστά σε έναν πραγματικό πόλεμο. Δεχθήκαμε πανταχόθεν επιθέσεις με στόχους πέρα από την οικονομική και κοινωνική μας εξόντωση (δραματικές μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες, απολύσεις κ.α) και την ηθική μας διαπόμπευση (παραπομπές σε πειθαρχικά, ποινικά δικαστήρια για δήθεν πλαστά στοιχεία, επανέλεγχος συμβάσεων κ.α), προκειμένου να εξαϋλωθεί ο Δημόσιος Τομέας και τα φιλέτα του να παραχωρηθούν ως αντίδωρο στα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που τα εποφθαλμιούσαν.
Σε αυτές τις συνθήκες με το περιβάλλον δυσμενές και την «επικοινωνιακή λαίλαπα» να παρουσιάζει πάντα τα γεγονότα τελείως διαστρεβλωμένα, η Ομοσπονδία μας κλήθηκε να δώσει τη μάχη της για την προάσπιση των συναδέλφων μας που βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» και επιχειρήθηκε να οδηγηθούν στο «ικρίωμα» της απόλυσης και μάλιστα με την κηλίδα του διεφθαρμένου.
Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. κόντρα στις λογικές που ήθελαν την επιλογή της δικαστικής οδού ως «ξεπούλημα του αγώνα και χαμένη μάχη» έδωσε την μάχη και στα δικαστήρια, σκοπεύοντας συν τοις άλλοις στη δημιουργία πολιτικών γεγονότων στα οποία έπρεπε να απαντήσει η ελληνική δικαιοσύνη. Η επιλογή αυτή δικαιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και αυτό γιατί 2 χρόνια τώρα η δικαιοσύνη αποδίδει πεντακάθαρους και δικαιωμένους τους συναδέλφους που κάποιοι φαύλοι επιχείρησαν να στιγματίσουν, θεωρώντας ότι έτσι θα στρέψουν την ελληνική κοινωνία εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η δικαίωση των συναδέλφων που παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικά συμβούλια, αλλά και στα ποινικά δικαστήρια, επειδή ως μέλη υπηρεσιακών συμβουλίων (ΥΠ.ΠΟ.Α και ΤΔΠΕΑΕ), πράττοντας πάντοτε στο πλαίσιο του νόμου, εισηγήθηκαν τη μονιμοποίηση συναδέλφων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτέλεσε μία μεγάλη νίκη για όλους τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα μία σκληρή ήττα για τους «εμπνευστές» αυτής της πολιτικής. Παράλληλα, την ίδια περίοδο πάντα, οι αποφάσεις των Πρωτοδικείων επί των ασφαλιστικών μέτρων δικαίωναν αδιάκοπα άλλους συναδέλφους μας που είχαν βρεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, προσέδωσαν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στον αγώνα μας για την αποκατάσταση του δικαίου και για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, αλλά και του έργου του ΥΠ.ΠΟ.Α.
Βέβαια, σε καμία περίπτωση η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., δεν περιόρισε τη δράση της σε αυτό το κομμάτι. Η Ομοσπονδία με τα στελέχη της, επί 2 χρόνια, ανέλαβε πρωτοβουλίες σε πανδημοσιοϋπαλληλικό επίπεδο, δημιουργώντας πολιτικά γεγονότα και όρους κινήματος. Συνεχείς ήταν οι επαφές με όλες τις ηγεσίες, αλλά και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠ.ΠΟ.Α., του Υ.Δ.Μ.Η.Δ., του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ, του Α.Σ.Ε.Π με στόχο να αναδειχθεί, όσο το δυνατό καλύτερο, το δίκιο των εργαζομένων. Και όλα αυτά παρότι σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να αντιμετωπιστεί ένας τοίχος άρνησης και προκατάληψης, που υψωνόταν –απέναντι στις ενέργείες μας- ακόμη και από κάποιους που δήθεν υπηρετούν το «συμφέρον των εργαζομένων». Ωστόσο και πάλι το αποτέλεσμα δικαίωσε τη στάση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. καθώς είναι χαρακτηριστικό πως το Α.Σ.Ε.Π. δικαίωσε συναδέλφους, για τους οποίους η εισήγηση του Σ.Ε.Ε.Δ ήταν η απόλυση!
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας συνεχίζει καθημερινά να δίνει τη μάχη της, χωρίς να χάνει ούτε μία μέρα καιρό. Στο πλαίσιο αυτό αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, συνάντησε, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, πριν καν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, το νέο Υπουργό Πολιτισμού, κ Ξυδάκη και τον ενημέρωσε για τα άμεσα θέματα που αφορούν τους εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α αλλά και κατ’ επέκταση τη λειτουργία του Υπουργείου. Με τον κ. Ξυδάκη υπήρξε ταύτιση απόψεων και πλέον αναμένουμε να προχωρήσουμε στη φάση της υλοποίησης των λύσεων στα μεγάλα προβλήματα, σε νέα συνάντηση με τον Υπουργό.
Πέρα όμως από αυτή την πρώτη συνάντηση με το νέο Υπουργό Πολιτισμού η Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. προχώρησε άμεσα, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, και σε επαφές με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα οποία και έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα όπως: α)για τους 187 συναδέλφους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Υπουργείο Εσωτερικών από το 2010 β) για τους συναδέλφους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και τον τρόπο επαναπρόσληψής τους γ) για την άμεση ανάγκη κάλυψης των κενών που υπάρχουν στο ΥΠ.ΠΟ.Α δ) για τους προσχηματικούς ελέγχους που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.. Βασικό επιχείρημα, από πλευράς Ομοσπονδίας, είναι το νομικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι αποφάσεις των δικαστηρίων και των φορέων (ΑΣΕΠ). Αυτή είναι η βάση που μπορεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες και οι στρεβλώσεις.
Οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν με διπλό στόχο. Αφενός μεν, την πλήρη αποκατάσταση των συναδέλφων που έχουν βιώσει την τεράστια ηθική, ψυχική αλλά και υλική φθορά όλο αυτό το διάστημα και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες για την θωράκιση των εργαζομένων και για την προστασία της δουλειάς μας. Αφετέρου δε, τη δημιουργία των όρων για την ύπαρξη μίας δημόσιας διοίκησης που θα είναι εργαλείο ανάπτυξης, αλλά και υπηρέτης του πολίτη.
Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. πορεύθηκε και πορεύεται με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και του έργου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς ταπεινά ελατήρια, χωρίς δεσμεύσεις ,αγκυλώσεις και εξαρτήσεις, με σθένος και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας και σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: