Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Η πρώτη κυβέρνηση που πηγαίνει στο eurogroup όρθια και όχι σκυφτή

Ο υπουργός Οικονομικών ανέβηκε στο βήμα της Βουλής αμέσως μετά τη δευτερολογία του Ευάγγελου Βενιζέλου και θέλησε να απαντήσει σε όλες τις επικρίσεις που δέχτηκε για το... ποσοστό του μνημονίου που δέχεται η νέα κυβέρνηση. "Αποδεχόμαστε 0% του μνημονίου" τόνισε δύο φορές από το βήμα της Βουλής και εξήγησε πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά μέτρα που ενισχύουν τη λιτότητα και το χρέος.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε πως η κυβέρνηση εκλέχτηκε για να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία. "Δεν θα υποκύψουμε στην απατηλή πλάνη ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας" και σημείωσε πως προτάσεις που αφορούν στον εξορθολογισμό του φορολογικού κώδικα για παράδειγμα ή άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας.
Ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε πως μπορεί να μην "είναι στιγμή για πανηγυρισμούς, λεονταρισμούς και διαξιφισμούς", όμως πιστεύει ακράδαντα πως με την ψήφο εμπιστοσύνη ξεκινά η "μεταμνημονιακή περίοδος της χώρας". Αντί λοιπόν η αντιπολίτευση, που βρέθηκε στην κυβέρνηση το περασμένο διάστημα να "ζητά από τη νέα κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια και να δεχτεί τους όρους των δανειστών" ίσως θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια μιας νέας συμφωνίας.
Μιλώντας για την τακτική της Ελλάδας, ανέφερε πως δεν θα αναφέρεται στην θεωρία των παιγνίων - παρά το γεγονός πως ο ίδιος τη γνωρίζει πολύ καλά - αλλά στην "χωρίς περιστροφές και μπλόφες διαπραγμάτευση". "Αυτή θα είναι η πανούργα τακτική μας". Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε τέλος πως η νέα κυβέρνηση θα είναι η πρώτη που "πηγαίνει στο eurogroup όρθια και όχι σκυφτή" και σημείωσε κλείνοντας με την πεποίθηση πως "αυτή η κυβέρνηση θα σταθεί όρθια".

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: