Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Δεν μεταφέρει τα αποθεματικά των δήμων στην ΤτΕ η ΚΕΔΕ

Να μην μεταφέρουν τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, παρά μόνο αν η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα, η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, αποφάσισε η ΚΕΔΕ στο ετήσιο τακτικό συνέδριό της στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. που ολοκληρώθηκε σήμερα, τέθηκε προς συζήτηση το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση ζητά από τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα, στην Τράπεζα της Ελλάδος.
«Δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των δημάρχων. Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο το σύνολο του πολιτικού προσωπικού», αναφέρεται στο ψήφισμα του συνεδρίου, σημειώνοντας ωστόσο πως κάτι τέτοιο θα γίνει αν η κυβέρνηση παραδεχτεί πως το οικονομικό πρόβλημα της χώρας θα λυθεί από τους δήμους.
Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασής τους οι δήμαρχοι αναφέρουν στο ψήφισμα τους ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, προκειμένου να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική δέσμευση τα κονδύλια που αφορούν είτε ποσά που έχουν κατατεθεί σε συνεταιριστικές τράπεζες, είτε έχουν ήδη δεσμευτεί στους προϋπολογισμούς των δήμων για να πληρωθούν έργα που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί. Ακόμη, αναφέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει ακόμη δώσει επίσημη απάντηση στο έγγραφο που της απέστειλε η ΚΕΔΕ, με το οποίο ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την ασφάλεια των χρημάτων που θα επενδύσουν υποχρεωτικά οι δήμοι σε ρέπος του Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 500 εγγεγραμμένων συνέδρων στην ψηφοφορία συμμετείχαν 242 για να τοποθετηθούν 185 κατά της άμεσης εφαρμογής της ΠΝΠ, ενώ 57 υπέρ.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: