Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις αλλαγής δικαιωμάτων δόθηκε παράταση για την ΟΣΔΕ

Έως την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 παρατείνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ για την ενιαίας ενίσχυση 2015 του ΟΠΕΚΕΠΕ από τους δικαιούχους αγρότες.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι παραγωγοί να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, καθώς φέτος είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ Σημειώνεται ότι για την υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχύσεων) είναι στη διάθεση των αγροτών η δωρεάν on line εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ παράλληλα για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι και ο αριθμός των πιστοποιημένων φορέων για την παραλαβή της αίτησης. Επιπλέον, όπως σημειώνει το υπουργείο, πρόθεσή του είναι η υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυση να γίνεται με τρόπο αξιόπιστο και διαφανή, δίχως να επιβαρύνονται οι αγρότες.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησεη λειτουργία για την μεταβολή των δικαιωμάτνω της βασικής ενίσχυσης 2015 Συγκεκριμένα μετά τη δημοσίευση σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της σχετικής υπουργικής απόφασης με θέμα την “Διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων μεταβολών όσον αφορά στην χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015” τίθεται από σήμερα σε λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή “Αίτηση μεταβολής των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015”, στην ιστοσελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr.
1. Υποχρέωση υποβολής αίτησης μεταβολών έχουν οι γεωργοί σε περίπτωση κληρονομιάς εκμετάλλευσης, μεταβίβασης δικαιώματος λήψης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2015 με πώληση ή εκμίσθωση γης, εκμίσθωσης των προς χορήγηση δικαιωμάτων με εκμίσθωση γης, καθώς και στην περίπτωση που έχει επέλθει αλλαγή επωνυμίας ή νομικού καθεστώτος, συγχώνευση ή κατάτμηση της εκμετάλλευσης.
2. Η αίτηση μεταβολών των προς χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2015 υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του: 
* είτε απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω online συστήματος (περισσότερες πληροφορίες για την δημιουργία λογαριασμού και την υποβολή της αίτησης θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration/) 
* είτε μέσω ενός πιστοποιημένου φορέα υποδοχής αίτησης (Φορέας Α΄ βαθμού ή Φορέας Β’ Βαθμού) της επιλογής του που έχει πιστοποιηθεί για τη γεωγραφική περιοχή στην οποία ανήκει η έδρα της αγροτικής του εκμετάλλευσης.
3. Κατά την διαδικασία πρόσβασης και υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων στο σύστημα θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
4. Η διαδικασία υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων μεταβολών όσον αφορά στη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2015, περιγράφεται στην υπ' αριθμ. 1111/46876/29.04.2015 ΥΑ (Β' 783/2015)
5. Τα υποδείγματα, που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για το σκοπό αυτό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, περιλαμβάνονται στην υπ' αριθμ. 48113/06.05.2015 εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ 6. Τόσο η υπ' αριθμ. 1111/46876/29.04.2015 ΥΑ (Β' 783/2015) όσο και η υπ' αριθμ. 48113/06.05.2015 εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα υποδείγματα κάθε κατηγορίας μεταβολών, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://www.opekepe.gr/eae_nea_kap.asp .

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: