Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Από την καλλιέργεια χασίς το 2,6% του ΑΕΠ της Αλβανίας σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ

Την πέμπτη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων καλλιεργητών χασίς του κόσμου «κατέκτησε» η Αλβανία σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία εκτιμά τα έσοδα από τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα στα 28 δισ. δολάρια που αντιστοιχούν στο 2,6% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας.
Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού που αφορά την καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών καθώς και τα έσοδα από τη διακίνησή τους και αναφέρεται στο 2014, μαζί με Κολομβία, Τζαμάικα, Ολλανδία και Παραγουάη, η Αλβανία θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές του κόσμου σε μαριχουάνα.
Τα επίσημα στοιχεία προήλθαν από τις ίδιες της Αρχές της Αλβανίας, και σύμφωνα με αυτά, μόνο τη συγκεκριμένη χρονιά παρήχθησαν 540 τόνοι χασίς ενώ οι Αστυνομικοί εντόπισαν συνολικά 551.414 χασισόδεντρα.
Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται πως η καλλιέργεια και η διακίνηση ναρκωτικών στην Αλβανία που αγγίζει τα 28 δισ. δολάρια, αποτελεί το 2,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της, ποσοστό πολύ υψηλότερο σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία, που είναι και οι κύριες αγορές της κατανάλωσης των ναρκωτικών στην Ευρώπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: