Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Προς ίδρυση παραρτημάτων σχολείων μέσα προσφυγικούς καταυλισμούς

Τρόπους μετάταξης εκπαιδευτικών εντός των καταυλισμών, προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των προσφυγόπουλων, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας μαζί με τα μέλη της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διαδοχικές συσκέψεις ανώτατων στελεχών και παραγόντων του υπουργείου, αρμόδιων για την εκπαίδευση των προσφύγων και διευθυντών εκπαίδευσης.
Εκεί εκφράστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι σχεδιάζεται η ίδρυση παραρτημάτων σχολείων μέσα στα camp, ώστε να μπορέσουν να γίνουν διορισμοί και μετατάξεις δασκάλων και καθηγητών. Ξεκαθαρίστηκε, πάντως, ότι δεν πρόκειται για ιδρύσεις νέων σχολείων.
Επιβεβαιώθηκε, επιπλέον, ο σχεδιασμός για την ολοήμερη απασχόληση των προφυγόπουλων, ειδικά εκείνων της προσχολικής ηλικίας, που δεν προβλέπεται η έξοδός τους από τους καταυλισμούς. Για το σκοπό αυτό θα ιδρυθούν άμεσα μόνιμες δομές του υπουργείου Παιδείας, μέσα σε κάθε κέντρο φιλοξενίας, με αρμόδιο υπηρεσιακό υπεύθυνο, με σκοπό την παρακολούθηση και προώθηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Οι ίδιες δομές θα αναλάβουν και προενταξιακές δραστηριότητες που αφορούν στη γλωσσική κυρίως εκμάθηση, για παιδιά όλων των ηλικιών. Ειδικά για τις σχολικές ηλικίες εξετάζεται -όπου είναι εφικτό, με βάση την προσβασιμότητα στα σχολεία- να λειτουργήσουν μέσα σε σχολικά κτήρια απογευματινές τάξεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει υπογραφεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία οι διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να εγγράφουν στα σχολεία παιδιά των προσφύγων και αναλόγως να κρίνουν σε ποια τάξη θα ενταχθούν.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: