Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

«Να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες μας Κυριακές»

Σε συγκέντρωση στην Ερμού στο Σύνταγμα προχώρησε για μία ακόμη φορά σήμερα το πρωί το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με σύνθημα «Να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες Κυριακές».
Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της 24ης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με απόφαση της διοίκησής της που εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σήμερα, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, που ξεκίνησαν στις 11 Ιουλίου.
«Καλούμε τα σωματεία μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές, να συμμετάσχουν στην απεργία, δίνοντας δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ούτε αναγκαία είναι, ούτε ωφέλιμη για τους καταναλωτές, που τόσο μεγάλος λόγος γίνεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η OIYE.
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα εμπορικά καταστήματα που θα επιλέξουν να λειτουργήσουν είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τα μεγάλα εμπορικά θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Με τη σειρά του το συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας τονίζει ότι «έπειτα από μία σειρά μαχών με απεργίες και διαδηλώσεις» η σημερινή μέρα «έρχεται να αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό σταθμό του όλου αγώνα».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: