Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Με δύο απελάσεις διπλωματών απαντάει η Ρωσία

Τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα κάλεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και του ανακοινώσει την απόφασή του να απελάσει δύο Έλληνες διπλωμάτες ως «αντίποινα» στις «εχθρικές πράξεις» της Αθήνας.
«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε» διάβημα, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠ.ΕΞ.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Φρυγανάς ενημερώθηκε «για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».
Η αντίδραση της Μόσχας ήρθε ως απάντηση στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα τον περασμένο μήνα και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο πολίτες, μετά τις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ ότι Έλληνες επιχειρηματίες, που διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις, χρημάτισαν πολίτες της ΠΓΔΜ πριν το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.
Οι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών ήταν η αιτία για την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη.
Τότε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα είχε προαναγγείλει μιλώντας στο πρακτορείο Tass ότι η απάντηση της Μόσχας στις απελάσεις δεν θα αργήσει να έρθει.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: