Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Π.Α.Σ. Ατρόμητος Λεπτοκαρυάς - Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0-0)0-5. Με το δεξί...

Μ' έναν επιθετικό μονόλογο μετά το πρώτο αναγνωριστικό 20λεπτο, με καθολική κατοχή, καλή κυκλοφορία, ανάπτυξη και προσανατολισμό και με ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να κρίνει ουσιαστικά την προδιαγεγραμμένη έκβαση του τελικού αποτελέσματος του παιχνιδιού, η Πέλλα ξεκίνησε με το δεξί τις φετινές επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
Λίγο που ο Ατρόμητος ήταν φρέσκος και ανταγωνιστικός για τα 20-25 πρώτα λεπτά, λίγο το παιχνίδι με τον χρόνο που ξεκίνησε αρκετά νωρίς από τους γηπεδούχους περισσότερο για διαχείριση δυνάμεων, λίγο το ψάξιμο για τα «επίσημα» πατήματα, τρεξίματα και τις θέσεις μέσα στο γήπεδο και πολύ περισσότερο οι κλασικές χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενουμένων με τους Τάσο Μπρατσούδη, Κυριάκο Κατσαμακτσή και Δημήτρη Μπουράκη στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, με τον καλύτερο σήμερα ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου Βασιλειάδη να κρατάει με σωτήριες επεμβάσεις σε ανεπανάληπτα τετ α τετ όρθιους τους γηπεδούχους, οδήγησαν τις δύο ομάδες στη ανάπαυλα με το ισόπαλο αποτέλεσμα χωρίς τέρματα. Οι γηπεδούχοι την μοναδική αρκετά καλή στιγμή τους σε ολόκληρο το 90λεπτο, την δημιούργησαν στο 15ο λεπτό που ήταν και η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, με το δυνατό σουτ του Άγγελου Τουλγαρίδη εκτός περιοχής, να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δεληχατζή άουτ.
Το επιθετικό κρεσέντο με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους, είχε συνέχεια και με την έναρξη του δευτέρου, αλλά αυτή τη φορά με ουσιαστικότερη δημιουργία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με τις αλλαγές να παίζουν τον δικό τους πολύ σημαντικό ρόλο, αφού η Πέλλα μέσα σε 8 λεπτά πέτυχε τρία τέρματα με τον Τάσο Μπρατσούδη(51',56',59'), που έδωσαν οριστικό τέλος στις όποιες «κρυφές» φιλοδοξίες είχε αφήσει στους γηπεδούχους το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου. Η Πέλλα εκτός από τα τρία τέρματα έχασε στη συνέχεια και πολλές ευκαιρίες με τους Αρδάλη, Μπρατσούδη, Καρατζιά, Πρέτσι και Κατσαμακτσή, πριν φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και αναλάβει δράση ο Χρήστος Πρέτσι με δύο ακόμη τέρματα(80',85') και σφραγίσει τη νίκη και το τελικό αποτέλεσμα. Μεγάλη η συμβολή του Δημήτρη Αρδάλη που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο δημιουργός των τριών από τα πέντε τέρματα της Πέλλας, ενώ αποτελούσε και μόνιμη απειλή για το τέρμα του Ατρομήτου σχεδόν με κάθε του ενέργεια. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο εκτός από τα γρήγορα τέρματα που δέχθηκαν χάνοντας εκτός των άλλων και σε ψυχολογία, ξέμειναν κι από δυνάμεις έχοντας μόνο παθητικό ρόλο και δεν δημιούργησαν καμία αξιοσημείωτη ευκαιρία.
Θετική και σοβαρή παρουσία για την Πέλλα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, ενώ και οι γηπεδούχοι αν διατηρηθούν σ' αυτό το επίπεδο, είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα της Β' ερασιτεχνικής. Το πρώτο μεγάλο κέρδος φυσικά για την Λεπτοκαρυά ήδη έχει εξαργυρωθεί με το καλημέρα, με την επανεμφάνισή μετά από πολλά χρόνια αυτής της ομάδας στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού!
Εύκολο έργο και απόγευμα για την έμπειρη διαιτητική τριπλέτα Ταγκαλίδη, Κουπαράνη, Ζιώγλη.
►Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε ύστερα από αίτημα των γηπεδούχων, στην μνήμη του εκλιπόντος Ιορδάνη Αναργυρίδη.
►Μελανό σημείο η πρόωρη προληπτική αντικατάσταση του Γ. Παπαδόπουλου, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα υποδέχεται την Αξό και η Λεπτοκαρυά έχει ρεπό.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Ατρόμητος Λεπτοκαρυάς(Αλεξανδρίδης): Βασιλειάδης Π.(Καραβίδας 75'), Κουματσίδης, Κόζαρης(Βαβουλίδης 46'), Ταγματζίδης, Λουκίδης, Κοιμτζίδης(Βασιλειάδης Β. 70'), Νέτα(Λιούνας 65'), Τουλγαρίδης Θ., Λαζαρίδης, Τουλγαρίδης Α., Δημοσθένους.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δεληχατζής, Μαλλόλι, Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Βασιλάκογλου, Παπαδόπουλος Γ.(Κατσαμακτσής 10'), Καμπούρης(Γερμανούδης 75'), Καρατζιάς, Μπουράκης(Πρέτσι 64'), Πολυχρονόπουλος(Αρδάλης 56'), Μπρατσούδης Τ..
Μια προσφορά











Δεν υπάρχουν σχόλια: