Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ομολογία Θεοχάρη για την Thomas Cook και πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση γνώριζε από τις 25 Ιουλίου σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού● Παραδέχθηκε πως προσπάθησε να μην χρεωθεί επικοινωνιακά την κατάρρευση η κυβέρνηση ● Σκληρά λόγια για εξαπάτηση και ψέμματα από την Κουμουνδούρου
Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η κυνική παραδοχή του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι γνώριζε από τον Ιούλιο το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπιζε η Thomas Cook.
Μιλώντας το πρωί σε εκπομπή της ΕΡΤ, με αφορμή την… παγκόσμια ημέρα Τουρισμού, ο Χάρης Θεοχάρης ρωτήθηκε εάν γνώριζε για το μέγεθος του προβλήματος από τις 25 Ιουλίου όταν είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της εταιρείας.
Ο υπουργός Τουρισμός απάντησε ανενδοίαστα: «φυσικά και έγινε αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος και συμφωνήσαμε να παρακολουθούμε το πλάνο, μου παρουσιάστηκε το πλάνο, το οποίο έπρεπε να παρακολουθήσουμε».
Μάλιστα, ο Χάρης Θεοχάρης πήγε ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας ότι βασική επιδίωξη ήταν να μην χρεωθεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση ενδεχόμενη κατάρρευση της Thomas Cook εν μέσω τουριστικής περιόδου.
«Η υποχρέωση ήταν να διατηρήσουμε την ηρεμία στην αγορά και να μην έχουμε εμείς ευθύνη πρόκλησης γεγονότων που θα ήταν δυσάρεστα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού ανάρτησε στο Twitter η Κατερίνα Νοτοπούλου εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Χάρη Θεοχάρη.
 
Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο κ. Θεοχάρης εξαναγκάστηκε να παραδεχθεί «τα ψέμματα που είπε στον ελληνικό λαό και στον κόσμο του τουρισμού».
«Παραδέχτηκε σήμερα ότι στην συνάντηση με τα στελέχη της Thomas Cook είχε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση της εταιρείας και τη μελλοντική πτώχευσή της», επισημαίνει η κ. Νοτοπούλου. «Όμως αμέσως μετά τη συνάντηση, παραπλανώντας τον κόσμο του ελληνικού τουρισμού καθησύχαζε για το αντίθετο ωσάν στέλεχος της εταιρείας που θα πτώχευε», προσθέτει.
«Ήταν επιλογή του να δημοσιοποιήσει τότε την συνάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και δική του πρωτοβουλία να καθησυχάζει ότι όλα βαίνουν καλώς, "business as usual". Άφησε τους Έλληνες επιχειρηματίες και τον κόσμο του τουρισμού σε άγνοια».
Κλιμακώνοντας την κριτική της η κ. Νοτοπούλου καταλογίζει στον υπουργό Τουρισμού ότι δεν «έκανε απολύτως καμία ενέργεια ως υπουργείο για την έγκαιρη προετοιμασία των μηχανισμών, και φυσικά ούτε του πέρασε από το μυαλό να καταρτίσει κάποιο υποτυπώδες σχέδιο διαχείρισης έκτακτης κρίσης. Αν στη θέση του ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαν ζητήσει την παραίτησή του και το θέμα θα έπαιζε επί εβδομάδες σε όλα τα ΜΜΕ».
«Σήμερα που παραδέχτηκε ο ίδιος ο υπουργός της ΝΔ κ. Θεοχάρης τα ψέματα που είπε και μετά τη συνάντηση και μετά την πτώχευση, θα δούμε πώς θα υποβαθμιστεί επικοινωνιακά. Τις επιπτώσεις όμως από αυτή την ανεύθυνη στάση και τα ψέματα του κ. Θεοχάρη και της κυβέρνησης θα τα ζήσει ο κόσμος του τουρισμού, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίας, οι προμηθευτές, οι ελληνικές τράπεζες».
«Εάν λοιπόν για τον κ. Θεοχάρη είναι ανεύθυνη η κριτική που δέχεται, η πολιτική εξαπάτηση στην οποία προέβη τι είναι;» καταλήγει η δήλωση της Κ. Νοτοπούλου.
Σημειώνεται ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε ήδη αποκαλύψει από τις 25 Σεπτέμβρη πως στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπήρχε ενημέρωση από την Thomas Cook για τα προβλήματα που έρχονται, γεγονός που είχε εγείρει ερωτήματα για το τι ακριβώς διεμείφθη στη συνάντηση του Χάρη Θεοχάρη με τον επικεφαλής της εταιρείας Peter Fankhauser τον περασμένο Ιούλιο.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: