Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΑΠΕ σαν διαφημιστής επιχειρηματιών

Την κατάντια της ΕΡΤ φαίνεται ότι ζήλεψε και το ΑΠΕ-ΜΠΕ και μετατρέπεται σε γραφείο δημοσίων σχέσεων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Εάν νομίζουν εκεί στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι βάζοντας έναν τίτλο «ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ» μπορούν να μας κοροϊδεύουν, μάλλον κάποιο λάθος κάνουν. «Ειδικό Θέμα» δεν είναι ουσιαστικά ένα δελτίο Τύπου της Lamda Development, με λίγο από δήθεν ρεπορτάζ.
Δείτε πως ξεκινά το συγκεκριμένο τηλεγράφημα: «"Οι μπουλντόζες ζεσταίνουν τις μηχανές τους, η στιγμή που θα μπουν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αυτή την φορά δεν αργεί", αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οικονομικός αναλυτής που παρακολουθεί με προσοχή την συγκεκριμένη επένδυση από το ξεκίνημα της, θέλοντας να υπογραμμίσει την πρόοδο που έχει συντελεσθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα». Δηλαδή τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;
Έχουμε πει επανειλημμένως ότι η χώρα βρίθει πολύχρωμων και εξωτικών παπαγάλων στη δημοσιογραφική ζούγκλα, αλλά να γίνεται αυτό και από το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων πάει πολύ! Εντάξει, η ΕΡΤ μεγαλουργεί στο λιβάνισμα της κυβέρνησης υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Ζούλα, πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ και τώρα φαίνεται ότι μάλλον ο νέος γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, ο Ευτύχης Παλλήκαρης ζήλεψε τη δόξα του.
Το κείμενο αυτό «βγαίνει» στο ΑΠΕ και μοιράζεται σε όλα τα ΜΜΕ - τα περισσότερα εκ των οποίων έδωσαν σκληρή μάχη για να φέρουν στην εξουσία τον Κυριάκο Μητσοτάκη - την ίδια μέρα που η Εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να «δωριστούν» τα ΕΛΠΕ στον επιχειρηματία Λάτση (της Lamda ντε!), προκειμένου να χρηματοδοτήσει την «επένδυση» του Ελληνικού.
Τα γραμμάτια του κ. Μητσοτάκη είναι πολλά και πρέπει να ξεχρεωθούν «άμα τη εμφανίσει», οπότε η σκοπιμότητα υπερνικά την όποια δεοντολογία. Η ΕΣΗΕΑ και τα θεσμικά όργανα των δημοσιογράφων έχουν κάποια άποψη ή η ομφαλοσκόπηση συνεχίζεται αδιατάρακτα;
 
Τάσος Τσακίρογλου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: