Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ηταν το Μάτι ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο;

Τόση προεκλογική τυμβωρυχία με καθημερινά πρωτοσέλιδα για τα βαμμένα με αίμα χέρια της Δούρου και του Τσίπρα, με ειδικά ερευνητικά ρεπορτάζ τις παραμονές των εκλογών, μπορεί να βοήθησε στην εκλογή της Ν.Δ. αλλά άρκεσε μια διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή προκειμένου ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης να αποδεχτεί την οδυνηρή πραγματικότητα του ακραίου φαινομένου, που μαζί με τις διαχρονικές κακοτεχνίες και τη διασπορά αρμοδιοτήτων κατέληξε στην τραγωδία στο Μάτι.
Αυτό που τόσο καθαρά είπε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ είναι ακριβώς εκείνο που πριν από όλα τα άλλα επιβεβαίωσαν οι επιστήμονες που επίπονα καταπιάστηκαν με την τραγωδία.
Η ταχύτητα και το είδος των σπάνιων για το καλοκαίρι νοτίων ανέμων ήταν τέτοια ώστε την ώρα που η πυροσβεστική κατάλαβε ότι η κατεύθυνση της πυρκαγιάς ήταν το Μάτι δύσκολα πλέον υπήρχε περίπτωση να εκκενωθεί εγκαίρως.
Ολα τα υπόλοιπα (ελλείψεις συντονισμού, λάθη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, έλλειψη εξόδων προς την παραλία, αυθαίρετες κατασκευές και έλλειψη επαρκούς πρόνοιας από τις αρχές της αυτοδιοίκησης για τις πιθανότητες μιας τέτοιας εξέλιξης) προφανώς και συνέβαλαν στο ολέθριο αποτέλεσμα απώλειας ζωών, αλλά η εκ των προτέρων υπόδειξη των ενόχων πριν ακόμα ολοκληρωθεί το πρώτο πόρισμα και πριν ακόμα εντοπιστούν και προσωποποιηθούν οι ευθύνες, δεν ήταν τελικά τίποτε άλλο παρά μια καλοστημένη μικροκομματική και μιντιακή ανθρωποφαγία.
Με 120 χλμ. την ώρα, εκτός από τους ανέμους, έτρεξαν τελικά και εκείνοι που... λιντσάρισαν πολιτικούς αντιπάλους στο όνομα των νεκρών και των συγγενών τους.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: