Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Νίκη Αξού (1-1)3-2. Νίκη ουσίας με «αδικημένη» τη... Νίκη

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με αρκετό «άρωμα» της φετινής Α1, διεξήχθη σήμερα στο γήπεδο της Πέλλας. Ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα που έχει «χτίσει» την τελευταία 10ετία ομαδικά και ατομικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού, πήρε τελικά το αποτέλεσμα, όμως η Νίκη Αξού έδειξε με την παρουσία της, ότι φέτος δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ο περσινός «φτωχός συγγενής» της κατηγορίας...
Η Πέλλα μπορεί σχεδόν σε ολόκληρο το 90λεπτο με παιχνίδι κατοχής, κυκλοφορίας και καλής ανάπτυξης να είχε την «παράσταση» νίκης έστω με μέτρια για τα δεδομένα της απόδοση και εικόνα, όμως η Αξός με σωστή τακτική, μεγάλο πάθος, αρκετό τρέξιμο κι επικίνδυνες αντεπιθέσεις, δεν άφησε τίποτα να «πέσει» κάτω στις συγκυρίες του αγώνα, δημιουργώντας τους πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους και διεκδικώντας επί ίσοις όροις μέχρι το τελικό σφύριγμα το τρίποντο. Κι αν η Πέλλα φαινόταν κυρίαρχη από το ξεκίνημα, είχε το έλεγχο και πολύ περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της δημιουργώντας τις προϋποθέσεις αξιόλογων επιθέσεων, αυτό δεν μεταφράστηκε με ανάλογη παραγωγικότητα επικίνδυνων φάσεων μπροστά στο τέρμα του Γιαβάση, αφού οι περισσότερες ήταν ημιτελείς. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, ενώ εμφανίστηκαν σε πιο παθητικό ρόλο περιοριζόμενοι στο μισό γήπεδο και με πολλούς ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα, ήταν αυτοί που είχαν την μερίδα του λέοντος των καλύτερων ευκαιριών της αναμέτρησης.
Φάσεις και γκολ: Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με κοντινό σουτ του Τερζή στο 22' ύστερα από κακή αντίδραση της άμυνας της Πέλλας, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν έξι λεπτά αργότερα μ' έναν κεραυνό του Πρέτσι εντός περιοχής. Στο 55' ο Αλμπάνης έβαλε και πάλι μπροστά τη Νίκη Αξού με κοντινό πλασέ στο κενό τέρμα, εκμεταλλευόμενος μια ακόμη κακή αντίδραση της άμυνας της Πέλλας. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι εύκολα ή δύσκολα μπορούν να κρατήσουν το αποτέλεσμα, ανέλαβε δράση ο Μπρατσούδης, που με δύο ατομικές ενέργειες οδήγησε την Πέλλα στην ανατροπή. Στην πρώτη κέρδισε πέναλτι στο 78', όταν ανατράπηκε από πίσω εντός περιοχής από αμυντικό της Νίκης το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Καμπούρης, και στην δεύτερη στο 85', ξεκινώντας την προσπάθειά του περίπου 10 μέτρα πάνω από τη μεσαία γραμμή και αριστερά, κι αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Βογιατζή που με κοντινή προβολή δεν είχε κανένα πρόβλημα να την προωθήσει στο τέρμα προλαβαίνοντας αμυντικούς και τερματοφύλακα. 
Εκτός από τα πέντε τέρματα καταγράφηκαν και κάποιες καλές ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να απειλούν με τους Μπουράκη, Καμπούρη, Τανταλίδη και Βογιατζή και τους φιλοξενούμενους με τους Σιταρά, Τερζή, Αλμπάνη και Πολατίδη να χάνουν τις κλασικότερες της αναμέτρησης.
Για τους μέτριους σε παραγωγή φάσεων γηπεδούχους, που το σημερινό παιχνίδι αποτέλεσε κι ένα πολύ καλό μάθημα και «πρόγευση» για το τι πρόκειται να συναντήσουν στην φετινή Α1, το λιγότερο ή περισσότερο σημαντικό ρόλο τους έπαιξαν οι αναγκαστικές αλλαγές, τα πολλά ατομικά λάθη κάποια εκ των οποίων εντελώς αβίαστα που τους ανάγκασαν να κυνηγούν τους αντίπαλους επιθετικούς και το σκορ, αλλά και κάποιες εξαιρετικές ατομικές προσπάθειες που τους έδωσαν τελικά και τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν ένα πολύ φρέσκο, ανανεωμένο κι ανταγωνιστικό σύνολο με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και είναι βέβαιο ότι θα έχουν αξιοσέβαστη παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα, μπορούν να αισθάνονται και δικαίως αδικημένοι που έφυγαν με εντελώς άδεια χέρια από την Πέλλα παρά την αξιόλογη εμφάνιση, αυτό όμως κατά την άποψή μου έχει να κάνει περισσότερο με τις κλασικές ευκαιρίες που δεν αξιοποίησαν για να «καθαρίσουν» τον αγώνα και όχι με τα παράπονα προς την διαιτησία, που λογικά προήλθαν κι από την «επώδυνη» γι' αυτούς στα τελευταία λεπτά εξέλιξή του. Προσωπική άποψη το παιχνίδι κέρδισε η ομαδική και ατομική προσωπικότητα της Πέλλας και τις εντυπώσεις η πολύ ταλαντούχα και καλοστημένη Αξός.
Ο κ. Βαμβακάς που άκουσε τα "εξ αμάξης" από τους φιλοξενούμενους κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα, φάνηκε να δίνει τα «σπόρια» στους γηπεδούχους που κέρδισαν περισσότερα φάουλ και λόγω κατοχής, χωρίς όμως να χρειάζεται να απολογηθεί για τις υπερβολικές ποδοσφαιρικά απαιτήσεις των φιλοξενουμένων σε δύο περιπτώσεις που ζήτησαν πέναλτι. Οι δύο βοηθοί πέρασαν σχετικά απαρατήρητοι, χωρίς να ελέγχονται και να εμπλέκονται σε επίμαχες ή αμφισβητούμενες φάσεις.
►Με 10' καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι, αφού η γιατρός του αγώνα δεν προσήλθε έγκαιρα. 
►Την επόμενη αγωνιστική του κυπέλλου η Πέλλα φιλοξενείται στον Άγιο Λουκά, ενώ η Αξός υποδέχεται την Λεπτοκαρυά.
►Αξιοπρεπής η προσέλευση του κόσμου στη σημερινή αναμέτρηση.
►Την ερχόμενη Τετάρτη η Πέλλα φιλοξενεί σε φιλικό αγώνα την ΑΑΓ.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δεληχατζής(Αλευρούδης 60'), Μαλόλλι(Παναγιωτέλης 75'), Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Πρέτσι, Μπουράκης, Καρατζιάς(Πολυχρονόπουλος 72'), Καμπούρης, Μπρατσούδης Τ., Ψαράς(Παπαδόπουλος Γ. 60'), Βογιατζής.
Νίκη Αξού(Μαυροβουνιώτης): Γιαβάσης, Σταυρακάκης, Αμανατιάδης(Λυσίτσας 46'), Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος(Γεροντίδης 75'), Ξενίδης(Μουρατίδης 75'), Κεχαγιόγλου, Αλμπάνης(Τομπάζης 80'), Τερζής, Σιταράς, Πολατίδης.
Μια προσφορά










Δεν υπάρχουν σχόλια: