Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

«Απύθμενο το θράσος της Ν.Δ. με τις συντάξεις χηρείας»

Σφοδρή αντίδραση της τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου, προκάλεσε η δήλωση του Γιάννη Βρούτση με αφορμή την καταβολή των συντάξεων χηρείας με αύξηση από 50% σε 70% και άλλες βελτιωτικές ρυθμίσεις. Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για αποκατάσταση αδικίας, με την Έφη Αχτσιόγλου να υπενθυμίζει ότι τα μέτρα αυτά έχουν ψηφιστεί από τον Μάιο ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. καθυστέρησε την καταβολή τους για δύο μήνες.
«Η σημερινή δήλωση του κ. Βρούτση για την αύξηση στις συντάξεις χηρείας φανερώνει το απύθμενο θράσος της κυβέρνησης της Ν.Δ.» αναφέρει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της και τονίζει ότι «οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας από το 50% στο 70% και οι άλλες βελτιωτικές ρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των ηλικιακών ορίων ώστε να καταβάλλονται εφ' όρου ζωής, είναι μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο».
«Αυτό το γνωρίζουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας και όλοι οι πολίτες επισημαίνει ενώ καταλογίζει στη νυν κυβέρνηση της ότι «κυριολεκτικά δεν έκανε απολύτως τίποτα για τις αυξήσεις αυτές, παρά μόνο ότι τις καθυστέρησε 2 μήνες από διαχειριστική ανεπάρκεια, αφού ήταν προγραμματισμένες να καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου».
Και επισημαίνει ότι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, «τα αναδρομικά ποσά θα δοθούν με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στα τέλη του επόμενου μήνα».
«Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να καπηλευτούν τις αυξήσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται και να προσβάλλουν τους συνταξιούχους», καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.
«Αποκαθιστούμε μια αδικία»
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την καταβολή των συντάξεων χηρείας είχε δηλώσει ότι «με απόλυτη συνέπεια, ολοκληρώνουμε σήμερα μία ακόμα βασική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα νωρίτερα απ’ ό,τι είχαμε δεσμευθεί αρχικά.
»Αποκαθιστούμε μία μεγάλη αδικία που υπέστη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων χηρείας».
Επίσης, ευχαριστώντας τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, τον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη, τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, και τους συνεργάτες του στο υπουργείο, μίλησε για «υπεράνθρωπη προσπάθεια» του προσωπικού του ΕΦΚΑ «για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: