Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Δύο χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ένα 12λεπτο «φωτιά» από τον Μιθριδάτη των Ημισκούμπρια

Ο ράπερ Μιθριδάτης είναι συνιδρυτής του συγκροτήματος Ημισκούμπρια. Μέσα σε 12 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, επιχειρεί να περιγράψει όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια. «Εσκασε» από το πουθενά, τουλάχιστον για τους μη γνωρίζοντες, αλλά γίνεται σιγά-σιγά talk of the town στο ελληνικό ίντερνετ.
Με ένα 12λεπτο κομμάτι, σε επτά πράξεις, ο Μιθριδάτης αποφάσισε να σχολιάσει τους πάντες και τα πάντα… για να μην τα χρωστάει όπως λέει. Από την πανδημία μέχρι το οκτάωρο, την αστυνομοκρατία και τα media, ο Μιθριδάτης δεν χαρίζεται στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γράφοντας: «Ο Λουδοβίκος μας, ο άρχοντας, ο άναξ, αν ο κόσμος δεν κατάπινε όλη μέρα ζάναξ»
To νέο κομμάτι του Μιθριδάτη είναι μία οργίλη δική του ανακοίνωση για τις πάσης φύσεως κυβερνητικές πολιτικές.
Η κριτική του Ελληνα ράπερ, σ' αυτό το αν μην τι άλλο πρωτότυπο δημιούργημα, είναι ανηλεής και στοχευμένη. Από τις ρίμες του δε δεν γλιτώνει κανένα από τα τελευταία μεγάλα γεγονότα στη χώρα και κυρίως αυτό της πανδημίας.
Από την πανδημία μέχρι το οκτάωρο και από την αστυνομοκρατία και τα media μέχρι την νέα «επταετία» της πολιτικής δυναστείας Μητσοτάκη, δεν μένει τίποτα στο απυρόβλητο. Σκληρός με τη στάση της εκκλησίας, τους επιχειρηματίες που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Πολιτικά συναρπαστικός ακόμη και στα σημεία που μπορεί ενδεχομένως κάποιος να διαφωνεί.
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: